Здравейте,
Имам следния проблем и свързани с него ламерски въпроси:
В мазето на 130 г. къща, имам кладенец.
В момента е дълбок около метър и половина, диаметърът му е около метър и има 50 см. вода на дъното. В горещо лято почти пресъхва.
Кладенецът не е поддържан от десетилетия. Колко, не знам.
Стопанисвам къщата от няколко години и няма кой да ми каже дали кладенецът е бил по-дълбок.
От вътре е "облицован" (силно казано) с редени речни камъни, част от които са се срутили вътре. Отгоре "равни" с бетонната плоча, която е под на мазето.
Имам идея да го почистя и направя по-дълбок.
Притеснявам се обаче, да не се срути отгоре ми.
Гледах в нета, че се слагат бетонни пръстени. При мен това е невъзможно, просто, защото внасянето им в мазето, на практика е почти невъзможно усилие.
Почнах да търся ПВЦ тръби с голям диаметър, с идеята да ги режа и слагам на пръстени.
Попаднах обаче на разни готови пръстени за шахти.
Можете ли да ме посъветвате, кой е най-удачния вариант според вас? И възможно най-евтиния.
Също така гледам, че някои от пръстените са плътни, други "надупчени".
Има ли значение кои ще използвам и в каква последователност да ги редя?
Предварително благодаря!
Имам следния проблем и свързани с него ламерски въпроси:
В мазето на 130 г. къща, имам кладенец.
В момента е дълбок около метър и половина, диаметърът му е около метър и има 50 см. вода на дъното. В горещо лято почти пресъхва.
Кладенецът не е поддържан от десетилетия. Колко, не знам.
Стопанисвам къщата от няколко години и няма кой да ми каже дали кладенецът е бил по-дълбок.
От вътре е "облицован" (силно казано) с редени речни камъни, част от които са се срутили вътре. Отгоре "равни" с бетонната плоча, която е под на мазето.
Имам идея да го почистя и направя по-дълбок.
Притеснявам се обаче, да не се срути отгоре ми.
Гледах в нета, че се слагат бетонни пръстени. При мен това е невъзможно, просто, защото внасянето им в мазето, на практика е почти невъзможно усилие.
Почнах да търся ПВЦ тръби с голям диаметър, с идеята да ги режа и слагам на пръстени.
Попаднах обаче на разни готови пръстени за шахти.
Можете ли да ме посъветвате, кой е най-удачния вариант според вас? И възможно най-евтиния.
Също така гледам, че някои от пръстените са плътни, други "надупчени".
Има ли значение кои ще използвам и в каква последователност да ги редя?
Предварително благодаря!