От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
,но и пак да направя същата грешка не бих си купил тези от 5-10лв.[/quote]

Що?
lacezarasia - специалист
и аз ще попитам защо? аз работя с един от 7 лв. от около 10г. а като ми потрябва точно измерване го правя с осцилоскопа и така. е той моя не мери кондери де, ама се преживява.
DMN - майстор
razli4en73 написа:
По принцип не търся съвет какъв да си купя,но и пак да направя същата грешка не бих си купил тези от 5-10лв.
Твоя уред би трябвало да е такъв:
http://www.youtube.com/watch?v=_i2HklvGPsM
Виждам, че хората са се постарали да му направят разни светещи клеми указващи правилното включване на сондите, но в твоя случай това само показва, че каквито и защити да има пак стават грешки. А и наистина има сполучливи мултицети за 15-20лв., които вършат почти същата работа и като по-скъпите и си ги ползваме с години. Пък повечето от нас, едва ли им се налага да правят лабораторни измервания :)
Те и моите амперклещи за 90лв. дето са на снимката по-напред, уж са със защита от погрешно свързване до 250V, ама се споминаха и то при измерване на правилния обхват...
razli4en73 - специалист
Те при мен сондите си бяха на правилното място, когато стана белята.При този модел ако не ги сложиш правилно, буксите започват да светят и пищят,а при мерене на милиамп. и капацитет сондите са в едни и същи букси и гадното е ,че обхватите и на двете измервания са едно до друго и ако не си много внимателен,става като при мен.
petromaniq - специалист
Поуката е за мерене на мощности, високи волтажи-ползвайте ефтини мултицети. Надали Ви е необходима такава малка грешка.
hidrazin - майстор
Това СА евтини мултицети. При истинските мултицети такива неща не се случват.
Поуката е или внимаваш какво правиш, или си плащаш.
:partyman:
razli4en73 - специалист
Колеги, здравейте отново.Доста чакане падна с този мултицет,но днес го взех от магазина след ремонт,срещу 26 лв.Преди десетина дни ми се обадиха от сервиза да ме питат какво е станало,и аз реших да не овъртам,човекът си беше разбрал какво е станало и не си струваше да се правя на луд.Така ,на уреда му е сменена цялата платка,общо взето само корпуса и сондите са старите.Дадоха ми също и старата платка.Тествах го ,работи си точно,но има нещо което ме дразни,при включване бутона влиза на вътре ,а не на вън както си беше,същото е и на HOLD,а и преди изпюкваше като го включех,а сега не.Може да е незначително и важно ,но ме дразни.
lz1wvm - специалист
razli4en73 написа:
Колеги, здравейте отново.Доста чакане падна с този мултицет,но днес го взех от магазина след ремонт,срещу 26 лв.Преди десетина дни ми се обадиха от сервиза да ме питат какво е станало,и аз реших да не овъртам,човекът си беше разбрал какво е станало и не си струваше да се правя на луд.Така ,на уреда му е сменена цялата платка,общо взето само корпуса и сондите са старите.Дадоха ми също и старата платка.Тествах го ,работи си точно,но има нещо което ме дразни,при включване бутона влиза на вътре ,а не на вън както си беше,същото е и на HOLD,а и преди изпюкваше като го включех,а сега не.Може да е незначително и важно ,но ме дразни.
Сигурно Китайците са си сменили матрицата за производство на дограмата на уреда.И сигурно е по нова версия :-D .Може би трябва да одялаш отвора на бутона.А пюкането трябва да е от новата платка,не от дограмата.
miroton - майстор
razli4en73 написа:
Е кат те дразни си купиваш нов уред дето не те дразни или си пиеш хапчетата,а стария го подаряваш.
razli4en73 - специалист
Благодаря за ценния съвет,само не писа какви хапчета,че ти сигурно отдавна ги пиеш....

Тема "Проблем с мултимер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: