Не ми стана ясно какво точно се опитваме да докажем и за какво спорим.Без да превключа в този режим пак се заварява,но се точи електрод след всеки две-три паления.Това е предостатъчно,за да кажа,че без тази функция е невъзможно да се работи нормално и спокойно.Въпроса е,че вече съм смел по отношение на тънките материали,а по-нататък ще се пробвам и в неръждавейката.Голям кеф е да наблюдаваш заваръчната дъга и да виждаш в реално време как се заварява материала и какъв е резултата от това.С малко повече практика,възможностите с този метод са много.Ето я и "голямата" техника строена, и един от първите ми опити за заваряване с ВИГ.Има си нужда от собствена кутия или малка количка,като на СО апаратите.Ще се подредят по съвсем друг начин нещата.
koveslav написа:Не ми стана ясно какво точно се опитваме да докажем и за какво спорим.И на мен също не ми стана ясно!

Може би колегата по форум -Пансим, се съмнява че Вики Б е обявяват не вярна информация за функциите на инверторите произвеждани от тях.