Здравейте, имам проблем с акумулатора  12v80ah  колата си палеше  без проблем  вчера когато се опитах да я запаля акумулатора беше паднал  измерих го с мултицет и ми показа малко над 8 волта   сложих го да се зарежда цял ден  измерих го  но  волтажа си стоеше същия  вечерта се опитах отново да го зареда  странното е че след 15 минути зареждане  ми показа над 9 волта  пробвах да запаля  и успях сложих го  и след 1 час ми показа над 10 волта  на сутринта  пак не искаше да запали  и сега го зареждам  но волтажа не се покачва  странна работа  

Защото има зарядни дето не тръгват ако напрежението на клемите е ниско /под 11,5 волта/ и отделно имат и защита от претоварване. Алтернатора го възбужда за малко и затова зареждаш само тогава. Като си сменил електролита, преди това зареди ли батерията до възможния максимум.......Ако не 90 процента е за боклука
 Защото има зарядни дето не тръгват ако напрежението на клемите е ниско /под 11,5 волта/ и отделно имат и защита от претоварване. Алтернатора го възбужда за малко и затова зареждаш само тогава. Като си сменил електролита, преди това зареди ли батерията до възможния максимум.......Ако не 90 процента е за боклука .
 .