• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
hameleon написа:
Предстои ми почистване на бройлери от перушината. Ако някой знае как да се направи по-лесно и бързо, моля да сподели !
Абе то бройлера има една шепа пера,но внимавай с водата, ако е прекалено вряла и задържаш повечко пилето в нея, ще има проблем при скубането,много е крехка кожата и се сварява и се къса...По-голям проблем е с накъсаните перца,но с повечко търпение и те се махат..
Аз като ги оскубя, паля горелката, хващам пилето за единия крак и газ...става за секунди...
То пилета да има....
kuger - майстор
За ярки грея водата до 68°С, за петли до 72°С. При превишаване на тези температури, кожата се полусварява и при миенето се къса.
Аз почти съм към края на процедурите, и да си призная, забравих да пробвам с пистолета. Все още може да се пробвам :)
dadko - майстор
За бързо скубане на голям брой пилета - може да се направи и такава машинка
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DMydVdwmuws[/youtube]

А прасета сме пърлили с какво ли не, като се почне от едно време ползваните бензинови горелки, горелки на дърва с прахосмукачка, която духа, газови горелки, едно даже пърлихме само със слама. Голяма играчка с него, но кожичката имаше незабравим вкус...
kuger - майстор
dadko написа:
За бързо скубане на голям брой пилета - може да се направи и такава машинка
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DMydVdwmuws[/youtube]
Да бе, и машина да вземам :shock: Като почна "сезона" си карам по 2-3 пилета на ден, няма да се скъсам от работа. Пък и за моите 20 броя бройлера за чий им е машина?
kuger - майстор
Тъй като форума и за готварство, а темата е за бройлери, имам въпрос.
Разглобявам на: бутчета /тук влизат и крилата/, фенери и бяло /тук отделям кожата/.
Та, тази кожа я мариновам, пека на скарата и плюскам с кеф :-D Става за вино, бира, хляб за основно ястие. Страшна холестеролна бомба!
Въпроса ми е, с колко ще ми се вдигне холестерола?
пп: Да си кажа честно, хич не ми пука :shock:
За члевоугодници, маринатата е соев сос, лимонов сок и чубрица.
pipilica - майстор
Брей тая центрофуга за пилета много работа спестява. От кво ли са шиповете по стените и ротора, иначе другото е лесно.
Илчо Илиев - майстор
kuger написа:
Тъй като форума и за готварство, а темата е за бройлери, имам въпрос.
Разглобявам на: бутчета /тук влизат и крилата/, фенери и бяло /тук отделям кожата/.
Та, тази кожа я мариновам, пека на скарата и плюскам с кеф :-D Става за вино, бира, хляб за основно ястие. Страшна холестеролна бомба!
Въпроса ми е, с колко ще ми се вдигне холестерола?
пп: Да си кажа честно, хич не ми пука :shock:
За члевоугодници, маринатата е соев сос, лимонов сок и чубрица.
Някъде из този подфорум бях писал за една моя измишльотина....
Чер дроб завит в пилешка кожа, пекано на скара..
Пробвах с пилешки и свински,но определено пилешкия е по-добър вариант.
Нарязавам дроба на парчета 5/3см дебели 2см, малко сол,чер и червен(лют) пипер, кожата е добре да е на по-големи парчета,да може да се завие парчето дроб, осолявам и нея, завивам дроба в кожата и със шишче ''зашивам'' сармата, прилича малко на знаме....
Не съм пробвал да го изпържа това и може би ще стане ,но предпочитам на скара,а иначе само кожа на скара /грил тиган често си правя за мезе, има из Кауфланд на смешна цена,но както казваш си е холестерол на хапчета...
илко илиев - специалист
относно пилешките сърми. Значи аз ги правя по следния начин.Пилешки дроб,и пилешки кожи,слагаш си каквито подправки искате,завивате ги на сърми ,и ги нареждаш в тава слагаш малко бира и малко водичка и печеш по някое време ги обръщаш да се запекат и от другата страна и става мезе убиец.
kuger - майстор
Е, вие се сетихте кога да пишете рецепти :axe: , кога изплюсках всичко.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Пърлене." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: