• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
danini написа:
стив, вилата е доста близо до теб - може ли евентуално да дойда като ти е удобно да погледна чевермето?
Заповядай, много въпроси имаш, ще ги решаваме на място :) . Пусни на лични телефон за контакт.
danini - напреднал
kuger написа:
Недей, ще се ядосаш :-D , и ще събориш твоето.
аз чеверме нямам, и не знам дали ще имам, но не пречи да погледна
иначе - разбрах те. ама няма лошо в благородната завист
иначе - аз съм си доволен от това, което се получи до момента, а това ми се струва най-важното
jinio - специалист
Ето резултат от работата вчера и днес. Това е само проекта, мисля си по този начин да го направя, според мерата на тази тава. Ако греша някъде моля ви кажете за да поправя грешката своевременно.

Прикачен файл

DSC_0021 (Copy).JPG

Прикачен файл

DSC_0019 (Copy).JPG

Прикачен файл

DSC_0018 (Copy).JPG
stiv1961 - майстор
Според мен добре се получава, но защо не изместиш тухлите още напред да се изравнят с плота за да увеличиш още малко диаметъра на пещта. Вижда ми се малко малък :?
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Според мен добре се получава, но защо не изместиш тухлите още напред да се изравнят с плота за да увеличиш още малко диаметъра на пещта. Вижда ми се малко малък :?
Остават 10см. и мисля след като го облепя с плочки да го ползва като поставка, примерно за вилица или щипки, но ще пробвам и твоето предложение.
jinio - специалист
Сега идва и най-главният проблем, зидането. Имам познат който има голям опит в изграждането на такива барбекюта и според него по-добре е да използвам глина за зидането. Днешният шамот според него не бил качествен, а и при нас има доста глина и то хубава. Та сега питането ми е да ли да го послушам или да карам с шамот.
stiv1961 - майстор
Приборите ги слагам отстрани на барбекюто, гледам, че и ти имаш място встрани. Добре е пещта да е с по- голям обем. С глина не съм работил, аз зидах с шамот и до сега не съм имал проблеми с напукване и др.
jinio - специалист
Разширих го с още един ред тухли.и почвам с глина, тя ми е поне в повече. Вчера сутринта забърках едно 30-40 лопати, след обяд отново я разбърках, днес сложих два пакета сол и хубаво разбъркване и смятам да се пробвам с нея.
stiv1961 - майстор
Чакаме продължението :)
jinio - специалист
Продължение няма, защото се наложи да тръгвам. Ето размерите след като сложих още един ред тухли. Вътре въртя свободно една тава която е 65х45. Отпред скарата е с размери 73х53 и мисля да я направя на три нива.

Прикачен файл

jjjjjjjj.jpg
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: