• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
Aз предпочитам бензиновите машини, по-простата причина че са по-мобилни и можеш да ги разнасяш и да си вършиш работата къдетоти кефне, без да мъкнеш с тебе и един топ с кабел като свързочник :)
Според мен си за моторна коса, но там и цената е друга...за съжеление!
Хубавото ма моторната коса е че можеш да косиш плътно покрай огради и бордюри, с ръчната косачка пък става равно и не събираш после тревата с търмъка, ако има и мулчиране още по-добре.
Аз има и двата инструмента и за мен това е най добрата комбинация, ама си е цифра пара, и те така :)
kr1100 - майстор
radius написа:
Да ви питам за подобна тревица какво ми трябва.
Прикачен файл:
IMG32651.jpg
1. Здрави ръкавици. След валежите е накипнала почвата. Изскуби високите треви с корените.С корда ще се измъчиш с тях, а и да ги прережи корените, те остават и работят.
Вземи под наем моторна коса и обработи добре. При поддържане на тревата после ще може да се справиш и с ел.
lov - майстор
За 300 квадрата, а и имаш намерение в последствие по малко не си заслужава да влагаш пари в някоя механизация. Те това е работа за 20 мин. с най обикновена коса.
radius - майстор
Май наистина сте прави, много се разглезихме с тия машини. Проблема е, че има доста камъни и косата ще е вечно подбита. Утре ще ходя с една моторна щилка да преборя тревата и да и взема страха, пък за по-натам ще мисля дали да се боря с традиционна коса.
lov - майстор
Ами хвани и домочадието и набързо почистете камъните и без това градинка и морава с камъните не вървят ръка за ръка.
stonesour - специалист
ако е относително равно най-добре и най-лесно ще се поддържа с бензинова косачка. но трябва да се поочистят камъните първо.

електрическа косачка (според модела) може да дойде слабичка за 300 кв., отделно неудобството с разнасянето на кабелите из двора.
моторната коса тежи, тревата после трябва да я събираш, въобще от нея има смисъл в пресечени терени и там където събирането на тревата не е приоритет.
Тани - модератор
Какъв предпазител за лице е по-подходящ за работа с моторна коса? Мрежа или плътен? Някой има ли опит?
iivanov - майстор
Ползвам очила, но се замислям за поликарбонатен визьор, че кордата на новата коса доста едри камъчки вдига.
vrangelov - специалист
Аз съм заложил на плътен. Ако си с мрежа, би имал проблеми, като попаднеш на окапали плодове(или други работи, но с тях нямам опит :lol: ). Иначе от камъни ще пазят и двете. Очилата, които бяха приложени като подарък към косата не стават, защото не пазчт цялото лице, а само очите.
ferrari4456 - специалист
Аз имам с мрежа, общо взето пази от камъни, но мокра трева, охлюви и такива неща ти ги бие в лицето.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: