На мене ми е ясно, че говориш за великата марка - щом препоръчваш 2.7м2 за 120л., но не на всеки му е ясно 

komstiza написа:На мен 2,7м на SUNSYSTEM ми прави 90 и повече без проблем на 100л бойлер.Това, което 2.7м2 Сънсистем постига в 100л бойлер, Бош 2.4м2 го постига в 150л, затова наистина е важно да се уточнява модела, а не само площта. Ако немеца пише че панела е за 150л, значи става и за 200, те винаги се презастраховат, за разлика от китайците примерно. И не трябва да забравяме, че колкото по-голям бойлер за единица панел, толкова ефективността е по-голяма
Мисля че на 150л. ще направи 65 градуса без проблем.
LazarGanev написа:Не вярвам с този Бош 2,4 да направиш 95 градуса на 150л бойлер,а сънсистемския 2,7 да не може .Този Бош го изкара с извънземна технология.Може и по-силен да е,но чак пък толкова.komstiza написа:На мен 2,7м на SUNSYSTEM ми прави 90 и повече без проблем на 100л бойлер.Това, което 2.7м2 Сънсистем постига в 100л бойлер, Бош 2.4м2 го постига в 150л, затова наистина е важно да се уточнява модела, а не само площта. Ако немеца пише че панела е за 150л, значи става и за 200, те винаги се презастраховат, за разлика от китайците примерно. И не трябва да забравяме, че колкото по-голям бойлер за едица панел, толкова ефективността е по-голяма
Мисля че на 150л. ще направи 65 градуса без проблем.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: