Питането на Stan за видовете ножици събуди любопитството ми, та се поразрових за информация. Доколкото схванах от прочетеното, правите са за праволинейни срезове, а левите и десни за рязане на криви с по малки радиуси, според това, от коя страна е отпада и посоката на рязане.

Това ми беше едното от предположенията, другото беше, че са оптимизирани за рязане от десняци/левичари, и третото, че са оптимизирани за рязане на земя (ниско долу, при което ножицата е отгоре, върху изрязваният детайл) или за таван.
Но това с кривините звучи сякаш доста вероятно...
П.П.
teon написа:И за това съм мислил, но ще предпочета тази от Лидл. Вероятно ще е качествена (има подозрително готина прилика с тези на Стенли, а и ако имам качествен инструмент от този производител на достъпна цена няма да е лошо ( и още един бонус - все едно ще е брандиран за мен...stan73 написа:зверският хематом от ножицата беше на корема (но ме досрамя да го напиша предният път...), та сега с кеф ще я заменя с по-безопасна....ами земи си я обезопаси...аз мойта още навремето след един такъв инцидент я тунинговах - подстригах и с по един сантим задните краища а отпред на едното рамо заварих една дистанционна разпорка и готово...
 ) ), а и подозирам, че с нея ще се реже по-леко от старата (която и без това вече мразя). И от Абрахам Дитрихц да е произведена - пак ще се изкефя ! (Дано не е само Овим или Миломекс (особено последните обикновено са мекици...))
 ) ), а и подозирам, че с нея ще се реже по-леко от старата (която и без това вече мразя). И от Абрахам Дитрихц да е произведена - пак ще се изкефя ! (Дано не е само Овим или Миломекс (особено последните обикновено са мекици...))

Последните седмици грам интересен инструмент не са пуснали ...пък на мен вече шлайфа взе да ми трябва
  Последните седмици грам интересен инструмент не са пуснали ...пък на мен вече шлайфа взе да ми трябва