Питането на Stan за видовете ножици събуди любопитството ми, та се поразрових за информация. Доколкото схванах от прочетеното, правите са за праволинейни срезове, а левите и десни за рязане на криви с по малки радиуси, според това, от коя страна е отпада и посоката на рязане.
Това ми беше едното от предположенията, другото беше, че са оптимизирани за рязане от десняци/левичари, и третото, че са оптимизирани за рязане на земя (ниско долу, при което ножицата е отгоре, върху изрязваният детайл) или за таван.
Но това с кривините звучи сякаш доста вероятно...
П.П.
teon написа:И за това съм мислил, но ще предпочета тази от Лидл. Вероятно ще е качествена (има подозрително готина прилика с тези на Стенли, а и ако имам качествен инструмент от този производител на достъпна цена няма да е лошо ( и още един бонус - все едно ще е брандиран за мен...stan73 написа:зверският хематом от ножицата беше на корема (но ме досрамя да го напиша предният път...), та сега с кеф ще я заменя с по-безопасна....ами земи си я обезопаси...аз мойта още навремето след един такъв инцидент я тунинговах - подстригах и с по един сантим задните краища а отпред на едното рамо заварих една дистанционна разпорка и готово...