• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milenskior - специалист
На мен ми трябват 3 плочи. И цената за всяка от тях е около 40 лв, тъй че стават 120 лв.
А що се отнася до неръждавейката ще си направя сам. Няма да плащам на някой да ми я прави.
LazarGanev - "Велик майстор"
По около 20лв са плочите
corropt - напреднал
Аз съм си купил тези плочи и са много зле направени. 3те прави плочи се крепят на магия, защото са направени по-къси от колко трябва и се крепят на ръбчето на котела на 2мм на страна. На няколко пъти съм намирал последната плоча(най вътрешната) паднала на долната скара :(.

milenskior щом ще си ги правиш сам помисли да си направиш 1 цяла правоъгълна + 1 извита по чертежа. Невиждам смисъл да има 3 отделни плочи.
geniya - специалист
При мен влизат доста плътно, явно е до матрица. :)
milenskior - специалист
Явно има голяма разлика в цените на тия плочи при различните фирми.
Аз ще изрежа първо от някаква тънка ламарина пробни да видя как ще паснат в котела и след това ще направя от неръждавейка.
Няма ли опасност ако е една двойна плоча да не мога да я сложа в котела? В смисъл дали ще мине през вратичката?
filmatoplo - майстор
:) Шаблон от картон колега :wink: .Толкова ли е добра тази горелка Грейко :wink: че след като клиент я купи не разисква самата горелка , ами се чуди как да си направи плочите в котела :lol: , ако бяхте купили Фероли или ИВГ сега щеше да се пише -олеле майко помощ :-D .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:) Шаблон от картон колега :wink: .Толкова ли е добра тази горелка Грейко :wink: че след като клиент я купи не разисква самата горелка , ами се чуди как да си направи плочите в котела :lol: , ако бяхте купили Фероли или ИВГ сега щеше да се пише -олеле майко помощ :-D .
Aми щеше дa се пише aмa от септември нaтaтък, нямa гaрaнция че и зa Грейко нямa дa се пише.
geniya - специалист
Забелязах един проблем, но може и да не е, различава ми се температурата на дисплея измерена от датчика на горелката, който е Pt1000 с този оригиналния на котела VIADRUS U22.Разликата става по-голяма с увеличаване на температурата на водата в котела.При показание 45*С по термометъра на котела, на горелката е 40*С :? И двата датчика са вкарани в медната гилза отгоре на последния глидер, не хлопат вътре, защото съм ги уплътнил с парче стиропор към стената на гилзата.Интересното е, че бях вдигнал температура по оригиналния 62*С, като при пипане на радиаторите си беше толкова, като на горелката показваше 53-54*С.Кой ще да е по-верен :? На някой случвало ли му се е?
filmatoplo - майстор
:lol: На всяка горелка е така , на грейко не съм имал големи разлики , но на Ерато котела пръщи на 80 -горелката показва 65-70 гр :wink: .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:lol: На всяка горелка е така , на грейко не съм имал големи разлики , но на Ерато котела пръщи на 80 -горелката показва 65-70 гр :wink: .
Еееееее :x Взимат по 2000лв. ама да бяха сложили някои по -точни датчици.Дано само тва да е проблема :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: