Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
kuger написа:
agj написа:
А ако не е с китайско управление?
Че с какво друго?
Колега,виждам че разбираш от тези неща,а и си споделил,че имаш нова придобивка.Честито.Видях,че си взел ИЗА 190 A.С какво управление е новата ти машина?Аз също разглеждам основно български марки и ми е интересно кой производител с какви части работи.Тази марка ИЗА какво представлява и с какви компоненти е изпълнена?Проблема е че тук в този форум,надълго и нашироко ме убеждаваха,че няма как в България с нашето дребносерийно производство машините да не са само асемблирани тук,иначе цената нямало как да се върже.Предварително благодаря за информацията.
kuger - майстор
koveslav написа:
kuger написа:
agj написа:
А ако не е с китайско управление?
Че с какво друго?
Колега,виждам че разбираш от тези неща,а и си споделил,че имаш нова придобивка.Честито.Видях,че си взел ИЗА 190 A.С какво управление е новата ти машина?Аз също разглеждам основно български марки и ми е интересно кой производител с какви части работи.Тази марка ИЗА какво представлява и с какви компоненти е изпълнена?Проблема е че тук в този форум,надълго и нашироко ме убеждаваха,че няма как в България с нашето дребносерийно производство машините да не са само асемблирани тук,иначе цената нямало как да се върже.Предварително благодаря за информацията.
Благодаря!
Решението ми беше взето след близо месеци четене / и събиране на стотинки :-D /. Машината е конструирана и сглобена в България.Радвам се, че подкрепих българско производство, а и получих данни какво и вложено в машината.
НЕ съжалявам!
gogo7777 - майстор
Проблема е че тук в този форум,надълго и нашироко ме убеждаваха,че няма как в България с нашето дребносерийно производство машините да не са само асемблирани тук,иначе цената нямало как да се върже.Предварително благодаря за информацията.
Не си чел внимателно или си пропуснал да прочетеш. Има направена машина от български автор, изработена с оригинални и качествени електронни компоненти. Всичко се прави тук в България. За сега няма марка, но скоро ще проима (поне на мен така ми се иска). Не е асемблирана с готови китайски платки. Схема, топология, дизайн.....всичко е дело на автора. Имам късмета да го познавам лично и му пожелавам успех в начинанието си. За повече подробности се обърни към него....съфорумника Пансим.

Онзи ден мой братовчед (бивш колега) издевателства с един негов апарат на доволна околна температура. Цял ден заваряване........ремонт на фадрома (двете кофи нож, зъби и др.), който е ремонтирал подобна техника знае колко кутии електроди отиват :-D . Бях там за да се убедя лично (Пансим знае за какво говоря).
kuger - майстор
gogo7777 написа:
Проблема е че тук в този форум,надълго и нашироко ме убеждаваха,че няма как в България с нашето дребносерийно производство машините да не са само асемблирани тук,иначе цената нямало как да се върже.Предварително благодаря за информацията.
Не си чел внимателно или си пропуснал да прочетеш. Има направена машина от български автор, изработена с оригинални и качествени електронни компоненти. Всичко се прави тук в България. За сега няма марка, но скоро ще проима (поне на мен така ми се иска). Не е асемблирана с готови китайски платки. Схема, топология, дизайн.....всичко е дело на автора. Имам късмета да го познавам лично и му пожелавам успех в начинанието си. За повече подробности се обърни към него....съфорумника Пансим.

Онзи ден мой братовчед (бивш колега) издевателства с един негов апарат на доволна околна температура. Цял ден заваряване........ремонт на фадрома (двете кофи нож, зъби и др.), който е ремонтирал подобна техника знае колко кутии електроди отиват :-D . Бях там за да се убедя лично (Пансим знае за какво говоря).
Заради добрия тон на форума, не посмях да дам по-точни данни,но:
Апарата, който купих е негово производство, хайде почвайте!
Да, и искам мнение за свястна маска, моля!
gogo7777 - майстор
Маските са според заварчика. Търси си най-удобната за теб маска. Не препоръчвам соларно стъкло за начинаещи заварчици. Започни с най-светлото стъкло, което ти усигурява защита на очите и главата. Неминуемо ще се осветяваш до като свикнеш, но и появата на главоболие не е за пренебрегване, така, че сам ще намериш оптималния варянт. Аз от край време ползвам №9 или №10....за мен са идеални. Иначе има нормативни стойности за вида на стъклото спрямо метод на заваряване и ампераж, ама те са усреднени и не са коректни спрямо заварчика (цвят на очите, ориентация, кръвно налягане и мнооого други психологични и анатомични подробности).
Ако ще заваряваш често и дълговременно, трябва САМ да намериш верният варянт за маската и стъклото.
nikolson - майстор
Аз ги видях в продажба двата апарата. Добра цена, за това, което съм прочел от него като характеристики (не че съм разбирач).
Pansim ®
kuger - майстор
gogo7777 написа:
Маските са според заварчика. Търси си най-удобната за теб маска. Не препоръчвам соларно стъкло за начинаещи заварчици. Започни с най-светлото стъкло, което ти усигурява защита на очите и главата. Неминуемо ще се осветяваш до като свикнеш, но и появата на главоболие не е за пренебрегване, така, че сам ще намериш оптималния варянт. Аз от край време ползвам №9 или №10....за мен са идеални. Иначе има нормативни стойности за вида на стъклото спрямо метод на заваряване и ампераж, ама те са усреднени и не са коректни спрямо заварчика (цвят на очите, ориентация, кръвно налягане и мнооого други психологични и анатомични подробности).
Ако ще заваряваш често и дълговременно, трябва САМ да намериш верният варянт за маската и стъклото.
Имах предвид удобна, без да се налага да я държа с ръка. Не искам и от тези папагалско шарени. Търся обикновена, нормална маска, стъкла с различни номера имам.
gogo7777 - майстор
Каквато ти пасне на главата като я нагласиш. Хубаво е шлема да е еластичен и здрав. Маските дето се държат в ръка по нищо не отстъпват на другите. В някои случаи (не са малко) са много по-удобни от другите. Един заварчик трябва да има и такава. :)
koveslav - майстор
Вие ми върнахте вярата в живота бе,пичове.Аз си мислех,че в един такъв електрожен има поне едни 250-300лв качествени части.А то можело можело заедно с изработката и то ръчна,да се получи читав продукт за тия пари.Значи всички,които продават над 400лв да го д...хат.Супер! Направо ме зарибихте и мен. А оня другия колега по форум,търговеца дето ги внася от Китай,сигурно ги умножава по две и по три-неговите с подобна мощност не са с оригинални части,а са чисто китайски,доколкото разбрах......
MamaMy - майстор
Истината е, че всички части идват от Китай. Ако не е цялата платка, отделните компоненти са все от там. Я да видим колко от транзисторите или чиповете се правят на друго място? Нали дори и сърцевините на трансформаторите са правени там. За жицата не съм сигурен. :?
koveslav написа:
А оня другия колега по форум,търговеца дето ги внася от Китай,сигурно ги умножава по две и по три-неговите с подобна мощност не са с оригинални части,а са чисто китайски,доколкото разбрах......
Точно те са с оригинални китайски части. Там едва ли има части от друга държава. :lol:
Това съвсем не означава нещо лошо и не бива да се подхожда така предубедено. Китай е страна където правят супер качествени неща. Те обаче си струват парите и не са въобще евтини. Тях трудно ще ги видите по нашите магазини защото повечето търговци не ги внасят заради високата цена и съответната малка печалба. Тях качеството не ги интересува. То интересува нас. И ако се окаже, че все пак се е появил честен търговец и внася нещо добро от там, не бива с лека ръка да се приравнява с останалите. Още повече от хора които са далеко от тези неща и тепърва "откриват топлата вода".

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: