• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Никой не чете. Човекът е написал ДВОР. Подобни детски боклуци като тези на бай Добри Кит и трансмитерчетата за коли не стават. За истинските неща много бият - де през пръстите, де през джоба или другаде. :lol: Иначе един R-046 STARSHEL (Стършелче от 1,5 до 120MHz) ще му свърши прекрасна работа.
Изображение
:partyman:
P.P. Намери си по-законен начин за решаване на проблема. И да не забравя - първо си помисли дали проблема не се крие в теб самия.
kolev_k - специалист
Преди години (15 и по-вече) си бях направил предавателче.С микрофона и батерийката по-малко от кибритена кутийка.С регулирана честота.Като седнем на кварталното барче викахме сервитиорката по радиото.
lyubohar - майстор
Не преди 15,а преди 50,"лекувахме"вефаджиите по улиците с една схемичка
с един транзистор пак в кибритена кутийка.Но не помня нищо от схемата.
Жестоко бръмчеше и нищо не хващаше радиото.
ben84 - специалист
Малко по-мощен вариант на шесто мнение http://www.eevblog.com/forum/chat/mini- ... -generator!/
Хидра, ако не са през двор и бай Добри може да помогне. УКВ 'транзистор' ще заглушаваме все пак, нема пуканки да пукаме :-D
wankata7108 - специалист
здравейте колеги видях написаното значи да поясня радиото им е на около 25 метра от къщи така че не е много но на добри кит фм предавателя е с бобина и е трудно за настройка
трябва ми да мога по всяко време да им влизам в ефира независимо дали местят станциите а с бобината ще ми е доста трудно все да разпъвам и свивам
може би нещо с променлив кондензатор или нещо което да смазва просто укв честотите в моя радиус имам пряка видимост до радиото
а относно въздушната пушка имам и такава но съм и законен ловец така че не искам проблеми от служба КОС
така че търся интелигентно решение да ги накарам да си хвърлят радиото на боклука просто като се прибера и чуя че звучи простотия просто да го включа и да им намеря честотата а относно сигнала ще реша какво да им пусна
а трансмитер за кола не става той си излъчва на някаква си фиксирана честота целта е аз да търся техния канал а не те моя
Johny - майстор
lyubohar написа:
Не преди 15,а преди 50,"лекувахме"вефаджиите по улиците с една схемичка
с един транзистор пак в кибритена кутийка.Но не помня нищо от схемата.
Жестоко бръмчеше и нищо не хващаше радиото.
Да...., доброто старо време. И си сглобявахме Ехо-1,2 взето от магазин "Млад техник" :) .
ben84 - специалист
Toва как ви се чини?
Ако липсва пауър едно просто стъпало може да се тури накрай.

Прикачен файл

cats.jpg
cats.jpg (32.24 KиБ) Видяна 1962 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (15.08 KиБ) Видяна 1962 пъти
Duke_BG - специалист
wankata7108 написа:
здравейте колеги видях написаното значи да поясня радиото им е на около 25 метра от къщи така че не е много но на добри кит фм предавателя е с бобина и е трудно за настройка
трябва ми да мога по всяко време да им влизам в ефира независимо дали местят станциите а с бобината ще ми е доста трудно все да разпъвам и свивам
може би нещо с променлив кондензатор или нещо което да смазва просто укв честотите в моя радиус имам пряка видимост до радиото
а относно въздушната пушка имам и такава но съм и законен ловец така че не искам проблеми от служба КОС
така че търся интелигентно решение да ги накарам да си хвърлят радиото на боклука просто като се прибера и чуя че звучи простотия просто да го включа и да им намеря честотата а относно сигнала ще реша какво да им пусна
а трансмитер за кола не става той си излъчва на някаква си фиксирана честота целта е аз да търся техния канал а не те моя
колега, в грешка си трансмитерчетата за кола им се настройва честотата на която работят - нищо не пречи да пробваш
  • 1
  • 2

Тема "ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: