• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Дойде ред на дюшемето. Беше на сметка, сухо и евтино на половин цена(седяло 6-7 години на таван). Единствения кусур му беше, че е с една гладка страна, която оставих отдолу.
Оказа се, че е най лесно да се завинти цялата дъска и да се реже на място с ръчния пасвател. Така виждах и къде мога да скрия големите чепове върху ребрата. Със зегето щях да надера челната дъска, а и трудно се задържа на покрива заради наклона. Завивах на всяко ребро с винтове 6х 60мм, дюшемето е 25мм дебело.
Най трудно беше с парчетата на билото, че не стигна броя на дъските.
След него боядисах колоните и челните дъски със грунд от Лидл(хареса ми цената, а и преди съм боядисвал с Бауфикс лак на водна основа, доволен съм) за да мога да поставя улуците- Завинтвам крайните скоби, едната е на около 2-3 см по ниско от челната дъска(по посока на стичането на водата) опъвам канапа и донареждам другите скоби и водостока за тръбата. Другото беше лесно, режеш по размер улука, тапи и го щтракаш в скобите.
Оставих го да стърчи около 5 см- на челната дъска на стрехите ще поставям профил ламарина с извивка за да скрие дюшамето, а и да не олива като вали по нея. Над улука ще има и надлучен профил, да не подлизва водата. Днес ги поръчах във една фирма от Пловдив("Зико" много съм доволен от отношението и качеството, много бързо ги изработват)

Стив рендето го имам от вече почти 7 години - само съм сменял стандартни ножчета 82х2мм. Стария дизайн -по ръбато е от новите сега. 600 вата леко е и удобно, единствения кусур е ,че няма реглаж на посоката на излитане на стърготините и често на по голямо подаване се задръства. И трябва ръчно да ги чистя. :partyman:

Прикачен файл

09072014090.JPG

Прикачен файл

09072014094.JPG

Прикачен файл

09072014095.JPG

Прикачен файл

09072014096.JPG

Прикачен файл

10072014099.JPG
ZEDYCUS - майстор
Монтирах и тръбата на водостока. Боята започнах ръчно с четка и минах на ел. пистолет Райдър. НО поставих найлони, че голямо оливане и капане стана. Но пък довърших боядисването за 20 минути, иначе беше 2 часа мъка. :lol:
Забравих да спомена в металните кутии наливах масло около 5мм, за да не гният, и само от към бетона двете колони са намазани с него до опорите, че тях ще ги пръска дъжда и покрива снега.
Покрих временно с винил, че не съм заприходил битумните керемиди още, другата отпуска ще е.

Прикачен файл

10072014100.JPG

Прикачен файл

10072014102.JPG

Прикачен файл

11072014102.JPG

Прикачен файл

11072014103.JPG

Прикачен файл

11072014105.JPG
ZEDYCUS - майстор
И последно за сега, като приключих остана едно ребро и една челна дъска та набързо спретнах и една пейка, която ще монтирам по късно от към градината директно на каменната облицовка. Това свърших за около 8 дена работа другото време отиде в ракия и хортуване, както му викат по нашия край.
Едната сутрин имаше и кротки гости на антената на радиото. :partyman:

Прикачен файл

05072014064.JPG

Прикачен файл

05072014070.JPG

Прикачен файл

12072014105.JPG

Прикачен файл

12072014106.JPG

Прикачен файл

12072014107.JPG
stiv1961 - майстор
Помощника със синята тениска ще да е вуйчото :) , браво за подробното описание в снимки :supz:
ZEDYCUS - майстор
Излови го веднага- на тениската му е написана и професията. :-D , до него е зет му. Той голем мастор(ръцете у ...) -ма вика за цяла седмица само това ли направи. :axe:
Ма като му казах яла го довърши за 3 дена- беше само на конструкцията, дигна ръце. :-D

Прикачен файл

05072014069.JPG
bimbaeco - майстор
Браво, Ванка, мераклийската си работил.
bulhomes2 - майстор
Браво, браво! Табиетлия си си...
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Днес взех готовата ламаринена обшивка и поръчах едни такива Тобразни планки Изображение Да захвана колоните към хоризонталните греди, там се държат само от 2 винта, а опъна ще е вертикален.
EDI - майстор
Това от продавалника, и аз ги следя.В Благоевград май ги правеха.Не са ли ти доста широки обаче, 65 мм май бяха.
ZEDYCUS - майстор
От Благоевград са да. Зорък поглед имаш :-D. 65 са да, но гредата е 80. А и покрива е доста стръмен и почти няма да се забелязват под челната дъска. Гледам да стане стабилно с тея ветрове и валежи напоследък. В една друга тема някъде бях показвал един строшен навес за колата от снега. Гледам да се застраховам преди зимата да не :butthead: .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Изработка навес над чешма- от основите до покрива." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: