Аз домати и краставици бодвам рядко.Тази година в къщи в града имам 4 корена краставици и 4 домати.На вилата имам 15 корена домати и 4 корена краставици.Въпреки чудесиите с времето тази година, за учудване всичко от зарзавата е в цветущо здраве, без никакво пръскане.Дръвчетата - 2 ябълки, 1 праскова и 1 круша 2-3 пъти ги пръсках със СКОР, 2 пъти с НУРЕЛЕ, като ми остане в машината ШАФИТ от асмата довършвам разтвора върху тях и за сега и те биват.Да видим нататък какво ще стане.
Показах снимката в аптеката и пак ми казаха, че това е бактериоза. Не изглеждало като мана, нямало сиви петна по стеблото. Ама все пак взех ридомил голд. Да напръскам и асмата, и доматите. До 2 седмици няма да има плодове тъй че - здраве да е.
Оказа се, че и синият ми камък не го правя както трябва. Т.е. правя го, ама правя малко количество. Щото с 2 литър пръскам към 30-35 корена домати, няколко тикви и 3 корена краставици. Пръскачката ми е хубава и на практика за да ги покрия целите ми стига и 1 литър, ама за по-сигурно пръскам яко, уж да има. А ми казаха, че т'ва било малко за толкова растения, трябвало поне двойно ...