• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Такааа,и термоглави си имам и седмичен програматор ще си имам,пък да видим какво ще стане.Относно настройките сядам да чета инструкциите че горелката ми е тъмна Индия :-D
milenskior - специалист
geniya написа:
milenskior написа:
Моята снощи я запалих пробно. Всичко мина без изненади. Ще има фини настройки, като започне отоплителния сезон, но това са бели кахъри.
Утре ще пусна и снимки на монтажа и бункера, които съм правил собственоръчно.
Мисля че горе-долу добре се справих.
Искам да кажа обаче, че размерите за пробиване на вратата на Виадрус, които е пуснал колега в предни постове при мен изобщо не бяха верни.
Не знам дали има различни модели котли Виадрус или колегата е объркал нещо. Добре че не се доверих а първо измерих преди да дупча.
Размерите са за котел Viadrus U22C, пробити са на фреза но се вгледай, че размерите на чертежите са дадени откъде точно се мерят :cool:
Да разбира се че съм се вгледал от къде се мерят и точно така ги направих, но се оказа че е много далеч от истината при мен, затова си направих от тръба 159 подобие на главата на горелката и установих къде точно трябва да бъде отвора.
И моя също го правих на фреза.
geniya - специалист
milenskior написа:
geniya написа:
milenskior написа:
Моята снощи я запалих пробно. Всичко мина без изненади. Ще има фини настройки, като започне отоплителния сезон, но това са бели кахъри.
Утре ще пусна и снимки на монтажа и бункера, които съм правил собственоръчно.
Мисля че горе-долу добре се справих.
Искам да кажа обаче, че размерите за пробиване на вратата на Виадрус, които е пуснал колега в предни постове при мен изобщо не бяха верни.
Не знам дали има различни модели котли Виадрус или колегата е объркал нещо. Добре че не се доверих а първо измерих преди да дупча.
Размерите са за котел Viadrus U22C, пробити са на фреза но се вгледай, че размерите на чертежите са дадени откъде точно се мерят :cool:
Да разбира се че съм се вгледал от къде се мерят и точно така ги направих, но се оказа че е много далеч от истината при мен, затова си направих от тръба 159 подобие на главата на горелката и установих къде точно трябва да бъде отвора.
И моя също го правих на фреза.
Важното е че е монтирана и работи :supz: Защо се получават разликите нямам идея.
milenskior - специалист
Ето и обещаните снимки на бункера и монтираната горелка:
Изображение
Изображение
Изображение
filmatoplo - майстор
Котлето ти е малко , тоест топлообменника му , има няма 3-4 глидера , това малко пречи за по добро усвояване на топлото от горелката .Ами заварено положение , някога ще смениш котела или ще добавиш още някой глидер . :)
milenskior - специалист
Котела е с 5 глидера (29 KW).
Ясно ми е че е компромисен вариант, но засега ще е така.
По нататък като се опарича ще мисля за друг котел.
filmatoplo - майстор
:) С 5 глидера по бива .Имаш ли поне плочи вътре , 1 крива и 2 прави .
milenskior - специалист
Плочи ще сложа.
Отказаха се да ги правя от неръждавейка, понеже в Грейко са едните 18 а другите 20 лв. бройката и ще си купя от тях чугунени, но в момента нямат и ще е по-натам.
filmatoplo - майстор
Моя съвет е захранването на горелките да го преминавате през предпазен авариен термостат 85-90 градуса , че не дай си боже откаже нещо :wink: .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:
Същата седи у нас и чака някой мераклия , палил съм я веднъж за проба ,седи си сега в кашона , имам и готова врата за Виадрус . :wink: свалям от цената на горелката 190лв.

Поне някой да четеше и да се възползваше , че имам готов комплект :wink: еднакви са вратите на У22 поне със сигурност долната . :) само горелката 1800 лв :) .
Четохме, четохме...., но как да я взема от теб като няма да имам гаранционна поддръжка от градския ми, който е представител на Грейко.Отделно като разкарам по Еконта врата напред и назад, сигурно ще ми дойде колкото я взех с доставка до мен.Нали се сещаш? :cool:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: