• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fore - майстор
Има защита и таймер за самоисключване.

Но преди да изключи почва да свирка.
resistbody - майстор
От къде може да намеря 2108(рмс) най на далавера ? В Конрад гледам е 90кинта ама нямат налични, пуснах им запитване и чакам. От Китай мога на 81-2 да го поръчам но ще се чака.... в елимекса е 100пари... и вече нагоре ;)
Avas_co - майстор
В Конрад е най-добрата цена, май.
Утре ако има къде да се паркирам на Конрад в Пловдив ще хвърля едно око дали го нямат наличен, че и моя май като го взимах,пишеше че не е наличен.
valentino76bs - майстор
resistbody написа:
От къде може да намеря 2108(рмс) най на далавера ? В Конрад гледам е 90кинта ама нямат налични, пуснах им запитване и чакам. От Китай мога на 81-2 да го поръчам но ще се чака.... в елимекса е 100пари... и вече нагоре ;)
Недей забравяй едно много важно нещо ГАРАНЦИЯТА ,за десет 15 лева по малко има да се главоболиш после по добре от тука си го вземи!Китайците са коректни с гаранцията обаче имат много под условия които никой не чете като се поръчва така ,че само като ти кажат транспорта в двете посоки ще е за твоя сметка и.... :shock:
resistbody - майстор
Avas_co написа:
В Конрад е най-добрата цена, май.
Утре ако има къде да се паркирам на Конрад в Пловдив ще хвърля едно око дали го нямат наличен, че и моя май като го взимах,пишеше че не е наличен.
Имат го, и в магазина в Пловдив трябвало да го имат... писах им да ми изпратят един направо...
resistbody - майстор
Първия тест
Прикачен файл:
IMAG0558_640x362.jpg
IMAG0558_640x362.jpg (104.43 KиБ) Видяна 2143 пъти
p.s.: Инсталацията е бом бок, даже не функционира както трябва, но не намирам време да я оправя ....
p.s.2: Не съм я правил аз, така я заварих...
Последна промяна от resistbody на нед авг 17, 2014 1:44 am, променено общо 1 път.
kuger - майстор
resistbody написа:
Първия тест
Прикачен файл:
IMAG0558_640x362.jpg
p.s.: Инсталацията е бом бок, даже не функционира както трябва, но не намирам време да я оправя ....
Добре подредена схема :-D
fore - майстор
Колега мерил ли си кондензатори с твоите Амперклещи на Мастеч ?

Значи при мене винаги има едни 70 пикофарада, ако махна сондите слизат до 50 пико.

Та на пикофаради дава по голяма грешка- ако меря 100 пико-показва ми 250 пико по уред.
Големите кондензатори ги мери добре-нано и микро.

Та при тебе имали това отклонение ?

С един Китайски обикновен мултицет които ползвам отдавна, та той има и мерене на кондензатори -от 2000 пико, до 20 микро.
С него 100 пико като меря -ги дава 108 пико. Тоест той е точен при малките кондензатори, но не може да мери големите.
а тия Клещи мерят големи стойности, но пикофарадите ги бъркат.

Аз съм писал
Мери от 1 Нанофарад до 66000 Микрофарада кондензатори с голяма точност.
Така че сам съм си отговорил вече !
Но сподели и ти.
hidrazin - майстор
И твоя китайски мултицет и клещите не дават никаква представа дали кондензатора е здрав.
Така че за електролитни кондензатори въобще не разчитай на него. За останалите - тези пикофарадите.
Пак не е ясно дали уреда греши или е толеранса на кондензатора. С тези уредчета може единствено да видиш дали има някакъв капацитет и дали е близко до това, дето е написано на корпуса. Нищо друго.
:partyman:
DMN - майстор
fore написа:
Колега мерил ли си кондензатори с твоите Амперклещи на Мастеч ?
Аз съм мерил и имам същите амперклещи. Да, не мерят вярно капацитет. И при мен показват по-голяма стойност на всички обхвати. Също като теб съм измервал кондензатори и с китайски евтин мултицет, който има обхват до 200 микрофарада, той ги измерва по-коректно за разлика от амперклещите - при мен те винаги показват повече. Иначе показват 0.000, когато няма свързан кондензатор за измерване. На китайския мултицет в обхват на капацитетмер му бях закачил сондите към осцилоскопа да видя какво ще покаже, това е със свързан кондензатор неполярен 10 микрофарада:
Прикачен файл:
P1130092.jpg
а това е с амперклещите в обхват на капацитетмер и същия кондензатор:
Прикачен файл:
P1130093.jpg
явно мерят в различни режими и честоти и т.н....иди, че им вярвай :-D
Вярно е, че с тези уреди не може да се разбере дали кондензатора е здрав, все си е друго да се мерне и с ESR метър :)
А за Конрад не знам...и моите амперклещи са от там....и не само амперклещите...имам 4 уреда от там, 3 от тях даваха някакво отклонение, два от тях умряха(включително амперклещите), и ми бяха заменени с други и даваха пак същото отклонение или "бъг" в даден диапазон, не знам какво да мисля вече...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: