Изпадна ми следния винтоверт без батерия искам да си го ползвам за в къщи като стационарен.Идеята ми е да си направя захранване за него от стар траф с изходящо напрежение 35 волта 900ватов после грец и с дебел многожилен кабел в винтоверта .Ще си работи ли както трябва машината аз по принцип съм правил подобно изпалнение на 18 волтов винтоверт с 12 волтов траф 300 ватов с грец и 2 долеми кондензатора не помня от какво свалени и си бачка без проблем машината по 15 санта види си завива в дърво но хилтито сам работил с такова удара му е трахотен аз най вече заради него че и бормашината ми само се води че има удар.Като цяло допускам ли грешка някаде по схемата?
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mavryt4o
- майстор
12 мнения в "модифициране на винтоверт ще стене ли?"
griffin
- майстор
След греца ще имаш около 50волта на шразен ход които ще паднат при натоварване, кондензаторите ще обират пиковите натоварвания когато верта дърпа много ток. Трафа може да ти отдава около 25ампера, т.е двойно на това което ти е по табелка. Според мен ще стане, но по схемите по спомен слагат и един резистор паралелно на изхода за да няма пикове при вкл. и изкл. на консуматора. Може и малко по нисковолтов грец променливото от вторичната се умножава по 1.4 за да се получи постоянното след греца. Греца трябва да е доста як
и може би с радиатор, иначе може с отделни диоди на радиатор.

moimoimoi
- майстор
ако след греца сложиш кондензатори то изправеното напрежение ще се вдигне до амплитудна стойност
т.е. 36x1.41=51 волта .при натоварване ще кляка но си мисля че ще му дойде прекалено
по добре ще е с траф на 24 волта и поне 600 вата и яки кондензатори -примерно 15-20000 микрофарада
тогава изправеното напрежение ще е 24x1.41=34 волта ,ако трафа е як и кондензаторите са големи няма да има спад на напрежението по голям от 1-2 волта
ако ще ползваш 36 волта траф да е без кондензатори,но напрежението ще е с пулсации от синусоидата
пп: хилти те 6-а не е винтоверт а е акумулаторен перфоратор, нормално е да има по добър удар от всяка една ударна дрелка
и гледай да не размениш плюс и минус че електрониката в ключа ще се прецака
т.е. 36x1.41=51 волта .при натоварване ще кляка но си мисля че ще му дойде прекалено
по добре ще е с траф на 24 волта и поне 600 вата и яки кондензатори -примерно 15-20000 микрофарада
тогава изправеното напрежение ще е 24x1.41=34 волта ,ако трафа е як и кондензаторите са големи няма да има спад на напрежението по голям от 1-2 волта
ако ще ползваш 36 волта траф да е без кондензатори,но напрежението ще е с пулсации от синусоидата
пп: хилти те 6-а не е винтоверт а е акумулаторен перфоратор, нормално е да има по добър удар от всяка една ударна дрелка
и гледай да не размениш плюс и минус че електрониката в ключа ще се прецака
moimoimoi
- майстор
не се занимавай с трафове от усилватели, там мощностите ги пишат на око за респект пред конкурентите.тия 900 вата може да са някаква пикова мощност или събрана от трите вторични напрежения
намери си друг на който пише номинален ток на първична и вторична намотка
примерно http://olx.bg/transformator-500-va-0-24v-0-24v-i9327085
http://olx.bg/transformator---1-5-kva-i55884326
намери си друг на който пише номинален ток на първична и вторична намотка
примерно http://olx.bg/transformator-500-va-0-24v-0-24v-i9327085
http://olx.bg/transformator---1-5-kva-i55884326
- 1
- 2
Тема "модифициране на винтоверт ще стене ли?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература