• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mavryt4o - майстор
Изпадна ми следния винтоверт без батерия искам да си го ползвам за в къщи като стационарен.Идеята ми е да си направя захранване за него от стар траф с изходящо напрежение 35 волта 900ватов после грец и с дебел многожилен кабел в винтоверта .Ще си работи ли както трябва машината аз по принцип съм правил подобно изпалнение на 18 волтов винтоверт с 12 волтов траф 300 ватов с грец и 2 долеми кондензатора не помня от какво свалени и си бачка без проблем машината по 15 санта види си завива в дърво но хилтито сам работил с такова удара му е трахотен аз най вече заради него че и бормашината ми само се води че има удар.Като цяло допускам ли грешка някаде по схемата?

Прикачен файл

hilti.jpg
pipilica - майстор
Ми нали вече си го правил и знаеш че става що питаш пак.
mavryt4o - майстор
pipilica написа:
Ми нали вече си го правил и знаеш че става що питаш пак.
защото не разбирам от ток и миналия път стана на магия от збирщайн неща а сега ще купувам трафа а нямам кондензатори незнам без тях ще работи ли добре
griffin - майстор
След греца ще имаш около 50волта на шразен ход които ще паднат при натоварване, кондензаторите ще обират пиковите натоварвания когато верта дърпа много ток. Трафа може да ти отдава около 25ампера, т.е двойно на това което ти е по табелка. Според мен ще стане, но по схемите по спомен слагат и един резистор паралелно на изхода за да няма пикове при вкл. и изкл. на консуматора. Може и малко по нисковолтов грец променливото от вторичната се умножава по 1.4 за да се получи постоянното след греца. Греца трябва да е доста як :-D и може би с радиатор, иначе може с отделни диоди на радиатор.
moimoimoi - майстор
ако след греца сложиш кондензатори то изправеното напрежение ще се вдигне до амплитудна стойност
т.е. 36x1.41=51 волта .при натоварване ще кляка но си мисля че ще му дойде прекалено

по добре ще е с траф на 24 волта и поне 600 вата и яки кондензатори -примерно 15-20000 микрофарада

тогава изправеното напрежение ще е 24x1.41=34 волта ,ако трафа е як и кондензаторите са големи няма да има спад на напрежението по голям от 1-2 волта

ако ще ползваш 36 волта траф да е без кондензатори,но напрежението ще е с пулсации от синусоидата

пп: хилти те 6-а не е винтоверт а е акумулаторен перфоратор, нормално е да има по добър удар от всяка една ударна дрелка

и гледай да не размениш плюс и минус че електрониката в ключа ще се прецака
mavryt4o - майстор
вижте характеристиките -трансформатор
свален от кенууд крайно стъпало -900 вата
вход 220-240 волта
изходи
2 х 35 волта
2 х 30 волта
1 х 26 волта
значи вземам от 26 волта после 25А грец на радиатор и 2 кондензатора 10000 мф и това е
moimoimoi - майстор
не се занимавай с трафове от усилватели, там мощностите ги пишат на око за респект пред конкурентите.тия 900 вата може да са някаква пикова мощност или събрана от трите вторични напрежения

намери си друг на който пише номинален ток на първична и вторична намотка

примерно http://olx.bg/transformator-500-va-0-24v-0-24v-i9327085

http://olx.bg/transformator---1-5-kva-i55884326
gogo7777 - майстор
Ползвай намотката 2х30 със средна точка. По груби сметки вадиш от трафа 40 волта 15 ампера.
mavryt4o - майстор
получих трафа най-после вързах го за проба с 25А грец на 30волта ами върти пробива перфрктно ако има някой да добави някой косур да казва че ще зглобявам
MamaMy - майстор
Сложи си и кондензатор. Колкото по-як толкова по-добре.
  • 1
  • 2

Тема "модифициране на винтоверт ще стене ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: