anton4o89 написа:Здравейте!Колега,аз с подобен проблем не съм се сблъсквал,но съм имал работа с производителя и сервиза на твоя електрожен.По-точни хора трудно ще намериш,уверявам те.Точни са във всяко отношение и спокойно можеш да им звъннеш и да се консултираш по проблема.
имам проблем с един инверторен електрожен СТАНДАРТ 160.Подарък ми е от дядоми ,но има следния проблем:
на съвсем случаен принцип му се задейства защитата от прегряване(дори и на празен ход).схемата е изпълнена с четири IGBT, един силов трансформатор, изходящ дросел и четири изправителни диода преди изхода.
Да ви опиша симптомите:
когато не е сработила защитата всичко е на ред заваря си електроженчето и на празен ход на изхода има 80 волта, но когато се задейства няма напрежение на изхода и не заваря.защитата се задейства много хаотично.вентилаторите работят постоянно и с много високи постянни обороти.като цяло не загрява електрожена.като му правих замервания на празен ход(работеше поне 20 минути) беше се затоплил силовия траф.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея за решаването на моя проблем моля да сподели.
Благодаря ви!
agj написа:Ми, сериозно те питам колега.(какъв ли колега можеш ти да си ми на мен, и аз какъв на теб е друга тема)Avas_co написа:
На Пансим,АИГ и на Драгозов това им е работат и не си го крият, а на теб добре ли ти плащат за рекламната кампания на хасковлии и кога ще си го признаеш?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега ,ти наистина ли сериозно питаш !!!?
Е ми добре признавам си -плашат ми по 5 бона месечно!Искаш ли да уредя и теб !!?
Ако искаш да ми кажеш, че тук и в офроуда( welderargon) ги хвалиш тия китайци за по 170-200 пари за без пари, ми да те цаним да ми хвалиш фирмата така, за без пари, ще има и по някое шише ракия.( аз си плащам данъци и лиценз имам и всяка година ми идват на проверка, за която си плащам, ако това има значение)