dandan74 написа:1. топлообменника ми го смята Феникс,за моята квадратура - около 120кв/м,но не помня точни данни.след като говорих с него че ще сменявам машината той ми каза че е презапасил топлообменника и няма да имам никъкви проблеми.Ето, имаме новина - 35 bar при отопление изключва.
2.въздушният датчик от вътрешното тяло съм го сложил на студената вода на парното,а тръбният в горната част на топлообменника
3.имам четири термометъра - фреон вход/изход , и вода вход /изход.
въпросът е защо фреонът стига само до началото на топлообменника,а надолу топлообменника остава студен , а нали това е идейката-да се нагрее топлообменника и водата от парното да отнеме топлината-а при мен се нагрява само началото.иначе машината според мен е сериозна защото за минута 2 вдига 53-54 градуса на вход топлообменник и компресора спира-оставял съм го и за 2-3 часа , но не влиза в режим.все едно е затапен , но не е свалих тръбите - продухвам топлообменника съвсем леко!!!преди известно време дозаредихме климатика с фреон за всеки случай и сега работи на отопление около 35 бара ,и на охлаждане около 7бара.запушване и в тръбите няма.
Фреона R410 ли е?
Каква е площта на топлообменника?
Външното тяло с ТРВ ли е или с капилярка?