• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
alex_serviz написа:
lusynik написа:
С такива ще е топленето тази година!
Тези ми приличат на пелети от слънчогледова люспа?
Днес и аз заредих първата порция такива. Ако някой е горил такива може да сподели едни примерни настройки за слънчогл. люспа, за да не откривам наново "топлата вода" и "колелото"!
plastkomfort - специалист
i_am_free написа:
Абе, Лазаре, я си признай най-накрая. Плащат ли добре? Ерато остави ли ги или играеш и на двата фронта. Бояджия абсолютен. И филматопло същия като тебе. Пуснете поне какви пари ви дават, споделете бизнеса с други колеги. Баница има за всички.

Тия мнения дето ги пишеш в началото, че преди нова година си монтирал, реални ли са? Финансовия отчет на Грейко Инжедеринг (Грейко ООД - както е написано в ръководството, не съществува) показва, че за 2013 нямат нито една продажба. Точно пък тогава ти и венкост сте си купили. Странна работа. Укриването на данъци е данъчно престъпление и се наказва според Наказателния кодекс на Република България.

Защо с филматопло лъжете хората. Какви са тези измишльотини - 3 степени на "модулация"? ОПОП-ската система още преди доста години е със 100 степени на "модулация".

Ама най-лошото е че пълнейки си шийките временно, вредите на целия пазар дългосрочно, като карате хората да купуват евтините парчета стомана - защото в това което рекламирате инженеринг няма. Хората купуват и после евтиното им излиза скъпо на месец. И понеже не са доволни от нещо, ама не знаят точно от какво, почват да разправят че на пелети е скъпо. А то е скъпо, когато горелката, котела и управлението са ти скапани.

До кога ще пробутвате на хората тия стайни термостати? Защо трябва само в едната стая да ми е топло, а в другите каквото стане. Не съм чул до сега някой, който е на ТЕЦ, да го свържат към тец-а със стаен термостат. До кога човек трябва да е доктор по топлотехника за да си настои горелкава вкъщи? То не са времена, проценти...

Надявам се бързо да отшуми тази вълна към грейко, какво бързо отшумя IVG-то. И за него бяха хваления, статии, гениалната система, която ще промени пазара в света.
Лазар Ганев и филма са помогнали на доста хора в този форум за сметка на тебе за това.
АЙДЕ БЕГАЙ ДА СИ ИГРАЕШ
iceheart - специалист
plastkomfort написа:
i_am_free написа:
Абе, Лазаре, я си признай най-накрая. Плащат ли добре? Ерато остави ли ги или играеш и на двата фронта. Бояджия абсолютен. И филматопло същия като тебе. Пуснете поне какви пари ви дават, споделете бизнеса с други колеги. Баница има за всички.

Тия мнения дето ги пишеш в началото, че преди нова година си монтирал, реални ли са? Финансовия отчет на Грейко Инжедеринг (Грейко ООД - както е написано в ръководството, не съществува) показва, че за 2013 нямат нито една продажба. Точно пък тогава ти и венкост сте си купили. Странна работа. Укриването на данъци е данъчно престъпление и се наказва според Наказателния кодекс на Република България.

Защо с филматопло лъжете хората. Какви са тези измишльотини - 3 степени на "модулация"? ОПОП-ската система още преди доста години е със 100 степени на "модулация".

Ама най-лошото е че пълнейки си шийките временно, вредите на целия пазар дългосрочно, като карате хората да купуват евтините парчета стомана - защото в това което рекламирате инженеринг няма. Хората купуват и после евтиното им излиза скъпо на месец. И понеже не са доволни от нещо, ама не знаят точно от какво, почват да разправят че на пелети е скъпо. А то е скъпо, когато горелката, котела и управлението са ти скапани.

До кога ще пробутвате на хората тия стайни термостати? Защо трябва само в едната стая да ми е топло, а в другите каквото стане. Не съм чул до сега някой, който е на ТЕЦ, да го свържат към тец-а със стаен термостат. До кога човек трябва да е доктор по топлотехника за да си настои горелкава вкъщи? То не са времена, проценти...

Надявам се бързо да отшуми тази вълна към грейко, какво бързо отшумя IVG-то. И за него бяха хваления, статии, гениалната система, която ще промени пазара в света.
Лазар Ганев и филма са помогнали на доста хора в този форум за сметка на тебе за това.
АЙДЕ БЕГАЙ ДА СИ ИГРАЕШ

Добре казано....... :-D :-D :-D
lusynik - специалист
Не мисля,че IVG-то е отшумяло.Просто спрях да пиша в темата,след личностните нападки на Лазар.Горелката си е много читава и с нормални дървени пелети си работи перфектно.Темата я пуснах за да може в нея да пишат реалните ползватели на продукта,и да споделят плюсовете и минусите и..Както обикновенно,темата се изроди в спор на кой му е по-хубава и ......всичко замина на майната си.Сега имам и Грейко и си правя съпоставка.Лично за мен!!!Поздрави!
iceheart - специалист
lusynik..... За съжеление си много прав, но тук е така "ако е много чисто значи нещо не е наред, затова дай да го осе....ем за да си го познаваме, че си е наше....." :-D :-D :-D :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
lusynik, извинявам се ако си го приел така! Не ми се рови, ако искаш дай линк да видим за какво става дума. По принцип нямам интерес към тази горелка, смятам я неподходяща за масовия размер жилища в България най вече заради това, че има един единствен модел (размер) - 40кВт. Масова заблуда е, че голямата горелка може да гори и малко и тази горелка IVG можела да работи ефективно на 10% или 4кВт. Хората масово започнаха да я купуват, дори за жилища 80-100м2. То ясно че всеки решава сам за какво да си даде парите, но като дойде разочарованието започва едно недоволство от отоплението с пелети. Така че единствената причина заради която съм писал в темата е да помогна на бъдещите ползватели да направят ИНФОРМИРАН избор. Не съм целял лични нападки, не съм целял да принизявам качествата на горелката. Просто трябва да се знае, че употребата и в жилища под 150-200м2 не е за препоръчване
filmatoplo - майстор
:) Има такава песен на Ивана -Айде да не спорим :wink: Още в началото бях писал че ще монтирам горелки които най малко ангажират мен и клиента , да са лесни за монтаж и настройки + куп функции които ще доведат до икономия и др .Да появи се Фероли по старата версия -три дни монтажи и настройки -отказах я , появи се Ватерланд ИВГ също 3 дни настройи , появиха се редом Ератовските поколения 1/2/3 -пълна мъка , появи се Ерато 4 -е тук си отдъхнах , накрая се появи Грейко и за сега печели конкурса , Но пак казвам -ако и тя се издъни ще я игнорирам с нов продукт , ако се появи .Всеки подценява Грейко горелката но погледнете колко неща има за парите си -вътрешен шнек , самопочистване , изчакване до 1 час ,контрол на 2 помпи , диференциален термостат , таймер , предпазване от обратен огън и куп други преки и косвени ползи .И който пише глупостите по мой и Лазаров адрес , никой не ни плаща ами с монтажите на тази горелка я прилагаме на практика и я наблюдаваме , има обратна връзка към производителя , и ако се констатира евентуална нужда от някаква промяна или допълнение за продукта се реагира моментално за да може клиентите да получават добър продукт , сега да каже плюещия аз кой лъжа , днес от 9 ,00 съм монтирал 1 горелка и съм бил на 2 огледа , един от тях на разстояние 75 км .Не ми се пише и чете тук такива работи като обиди , по скоро ме интересува горелката и нейните приложения , днешния монтаж бе на турски котел Солитех , та да знаете че става , минава на милиметри от всякъде , там където се монтира фланеца на долната врата не е равно , и ма даже отвор с капаче който си е фабричен за нафтова горелка фи-100 .Новия отвор който се прави за Грейко пресича другия , и го реже наполувина заедно с капачето .В долния край новия фланец се подлага 3мм защото фабричния е изнесен също 3 мм.За да уплътни се ползва термосиликон 1400 гр .Днес не я запалих за да се изчака втвърдяване на силикона :wink: .
canc - напреднал
Някой пробвал ли е горелката с различни видове агропелети? Какво може да гори безпроблемно тази горелка? За мен целта е уползотворяване на отпадъците, а не изсичане на горите. В тази посока гледам от известно време и ми се иска повече хора да го правят. Въпросът е чисто технологично дали вече е възможно изгарянето на такива пелети без това да създава проблеми, запушвания със пепел, шлаки и подобни, които биха отказали всеки от екологията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гори всякакви пелети, не се плаши от пепел и шлака - всичко пада след като изгори. Най-проблемни са сламените пелети - гори ги и тях, те всъчщност повече тлеят. От време навреме фотодатчикът губи огъня и тръгва да гаси горелкта. Затова има идея фотодатчика да се замени с датчик на димните газове и тогава няма да гасне горелката. Другия модел BMG гори сламените пелети - там датчикът е по друг начин.
essenov - специалист
filmatoplo написа:
.... Всеки подценява Грейко горелката но погледнете колко неща има за парите си -вътрешен шнек , самопочистване , изчакване до 1 час ,контрол на 2 помпи , диференциален термостат , таймер , предпазване от обратен огън и куп други преки и косвени ползи .....
Филме, може ли да помоля за малко повече информация относно изброените екстри, интересувам се предимно от контрола на двете помпи, диференциален термостат и таймер с какво помагат на отоплителната система, другите мисля, че са ясни.

Втората помпа за БГВ ли е и каква е схемата за свързване? С какво е по-добра от обикновено разклонение на еднпопомпена система?

Диференциалният термостат и таймера за какво служат? Къде мога да прочета за тях?
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: