Колеги чуденката вече е м/у H6500 и H6670 и двата по 48 инча, като 6400 го оставям за трета резерва
6500 е на 1700лв. в Техномаркет а 6670 е на 1600 в Технополис, стоте лева не са проблем, проблема е кой от двата си заслужава покупката, 6670 е 600 херца а 6500 е 400, това ще окаже ли някаква видима разлика в качеството на картината, или са само рекламни трикове?
Някой има ли наблюдения в/у тези два телевизора?
Да си приключа темата
От петък съм със Самсунг 48H6500, след половин година чудене и четене накрая избрахме него
Още малко общи впечатления от три дена гледане...
Колегите са прави, и както се казва колкото повече-толкова повече, 48 инча е добре, но ако беше 55 щеше да е още по-добре
Картината е супер, но си иска качествен сигнал, това важи и за 3Д-то, определено е зарибявка стига да се пусне филм или клип с нужното качество!
Проблема при мен е че след 5-10 мин. гледане ме заболяват очите, и трябва да го спирам за почивка, цял филм не мога да го изгледам със сигурност!
Смарт дистанционното е готина екстра, но с клавиатура ще е още по-добре, като цяло телевизора е мн.добър и поне за сега парите са оправдани, няма неравномерна подсветка, няма бели петна на черен фон, картината е ясна, цветовете наситени, не насича и не размазва бързите сцени, звукът е задоволителен...като за начало, но определено има нужда от един хубав субуфер и т.н.
Доволен съм, дано да работи така дълго и безпроблемно
Въобще не е нормално! Гледам си 2-3 филма един след друг без нищо да ме заболи...
@forski
Честито за телевизора! Серията 65ХХ е най-удачния среден клас на Самсунг. Досега съм имал 2 модела от тази серия и двата са отлично работещи.
3D-то има настройки за перспективата и дълбочината, пробвай да ги промениш и виж ефекта.
За да се гледа 2Д филм в 3Д трябва резолюцията му да е HD и с повечко светлина, иначе не се получава добре преобразуването. Можеш да пробваш да гледаш Евроспорт ХД на някой зимен спорт...супер е.
Другата възможна причина да те болят очите при гледане на 3Д е да правиш грешката да фокусираш разфокусирания обект. Не се опитвай...няма да стане ;)
Може и несъзнателно да го правиш, пробвай съзнателно да НЕ го правиш и така напрежението в очите ще се успокои.
Мерси колеги, да ви се връща...
Колеги, за гледане на филми кое устройство е по-подходящо, флашка или външен хард диск, и ако е флашка има ли някакво изискване каква да бъде, от гледна точна на скоростта за пренос на данни за да може филма да върви без да насича?
Ако е от хард диск, трябва ли да се инсталира някакъв допълнителен плеър през който да се гледат филмите?
Че са ми малко тъмна Индия тези въпроси
На флашка мога ли да качвам HD и 3D филми, телевизора ще ги възпроизведе ли през нея, флашката поддържа ли тези формати?
Предполагам че през външен HDD е най удачно, въпроса е че се опитвам да избегна още едно устройство на масата + още един топ с кабели...вече едва ги събирам, всичко е в кабели и антени, всичко свети-мига
Имаш едно извънземно чудо , наречено AllShare. Т.е. всяко устройство на Самсунг ще се свърже с телевизора (ся, да не се засягат зевзеците с хладилници, печки, климатици и пр. техника) и ще можеш да си споделяш снимки, филми и пр. гъдели. Страшно удобно е и сякаш цял живот са си говорили...толкова добре се понасят...
Аз съм си инсталирал програмката AllShare на лаптопа, шернал съм си папката с филмите и си ги плейвам директно от телевизора. Не съм имал проблеми със субтитри.
Същото можеш да го направиш и с външен хард, като го вържеш в мрежа. Не му трябва доп. плеър. Да живей Самсунг!
AllShare в всъщност DLNA, но това е разковничето.
Слагаш го на някой компютър и добавяш папката филмите. После газ! Не ти трябват флашки и външни HDD-та.