От мобилни телефони до цифрови камери
forski - специалист
Има рутер в стаята, благодаря за помоща ... :)
onkelabg - специалист
Значи си готов....ето ти линк за сваляне на сьрвьра и начина за работа, и настройките му. :sauf:
http://forum.setcombg.com/dlna-%D0%BC%D ... D0%B5.html
forski - специалист
Колеги чуденката вече е м/у H6500 и H6670 и двата по 48 инча, като 6400 го оставям за трета резерва :-D
6500 е на 1700лв. в Техномаркет а 6670 е на 1600 в Технополис, стоте лева не са проблем, проблема е кой от двата си заслужава покупката, 6670 е 600 херца а 6500 е 400, това ще окаже ли някаква видима разлика в качеството на картината, или са само рекламни трикове?
Някой има ли наблюдения в/у тези два телевизора?
velas - специалист
Повечето херци е по-добре /при еднакви други характеристики/.
forski - специалист
Да си приключа темата :)
От петък съм със Самсунг 48H6500, след половин година чудене и четене накрая избрахме него :)
Още малко общи впечатления от три дена гледане...
Колегите са прави, и както се казва колкото повече-толкова повече, 48 инча е добре, но ако беше 55 щеше да е още по-добре
Картината е супер, но си иска качествен сигнал, това важи и за 3Д-то, определено е зарибявка стига да се пусне филм или клип с нужното качество!
Проблема при мен е че след 5-10 мин. гледане ме заболяват очите, и трябва да го спирам за почивка, цял филм не мога да го изгледам със сигурност!
Смарт дистанционното е готина екстра, но с клавиатура ще е още по-добре, като цяло телевизора е мн.добър и поне за сега парите са оправдани, няма неравномерна подсветка, няма бели петна на черен фон, картината е ясна, цветовете наситени, не насича и не размазва бързите сцени, звукът е задоволителен...като за начало, но определено има нужда от един хубав субуфер и т.н.
Доволен съм, дано да работи така дълго и безпроблемно
Chefo77 - майстор
Не се притеснявай - доколкото съм чел, е нормално да те заболяват очите от гледането на 3Д с активни очила.
Честито!!!
velas - специалист
Въобще не е нормално! Гледам си 2-3 филма един след друг без нищо да ме заболи... :)

@forski
Честито за телевизора! Серията 65ХХ е най-удачния среден клас на Самсунг. Досега съм имал 2 модела от тази серия и двата са отлично работещи.

3D-то има настройки за перспективата и дълбочината, пробвай да ги промениш и виж ефекта.
За да се гледа 2Д филм в 3Д трябва резолюцията му да е HD и с повечко светлина, иначе не се получава добре преобразуването. Можеш да пробваш да гледаш Евроспорт ХД на някой зимен спорт...супер е. :)

Другата възможна причина да те болят очите при гледане на 3Д е да правиш грешката да фокусираш разфокусирания обект. Не се опитвай...няма да стане ;)
Може и несъзнателно да го правиш, пробвай съзнателно да НЕ го правиш и така напрежението в очите ще се успокои.

Гледкай си само там където е на фокус! :partyman:
forski - специалист
Мерси колеги, да ви се връща... :)
Колеги, за гледане на филми кое устройство е по-подходящо, флашка или външен хард диск, и ако е флашка има ли някакво изискване каква да бъде, от гледна точна на скоростта за пренос на данни за да може филма да върви без да насича?
Ако е от хард диск, трябва ли да се инсталира някакъв допълнителен плеър през който да се гледат филмите?
Че са ми малко тъмна Индия тези въпроси :?
На флашка мога ли да качвам HD и 3D филми, телевизора ще ги възпроизведе ли през нея, флашката поддържа ли тези формати?
Предполагам че през външен HDD е най удачно, въпроса е че се опитвам да избегна още едно устройство на масата + още един топ с кабели...вече едва ги събирам, всичко е в кабели и антени, всичко свети-мига :lol: :roll:
velas - специалист
Имаш едно извънземно чудо :mrgreen: , наречено AllShare. Т.е. всяко устройство на Самсунг ще се свърже с телевизора (ся, да не се засягат зевзеците с хладилници, печки, климатици и пр. техника) и ще можеш да си споделяш снимки, филми и пр. гъдели. Страшно удобно е и сякаш цял живот са си говорили...толкова добре се понасят... :lol:
Аз съм си инсталирал програмката AllShare на лаптопа, шернал съм си папката с филмите и си ги плейвам директно от телевизора. Не съм имал проблеми със субтитри.
Същото можеш да го направиш и с външен хард, като го вържеш в мрежа. Не му трябва доп. плеър. Да живей Самсунг! :-D
ArturDent - Почти Безобиден
AllShare в всъщност DLNA, но това е разковничето.
Слагаш го на някой компютър и добавяш папката филмите. После газ! Не ти трябват флашки и външни HDD-та.

Тема "Избор на 3D LED телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: