• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
damyaniq - специалист
filmatoplo написа:
Кой ти продаде горелката , той не може ли да ти даде отговорите :wink: , не се обиждайте значи по дистрибуторската верига има хора които само продават горелките заради търговията без да монтират и сервизират продукта , това вреди на клиента и на продукта Грейко , моля те кажи кой прави така.
Мисля,че все пак може да се обясни,с няколко думи!Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya, замисли се още веднъж и ще видиш логиката. Няма никаква грешка в инструкцията за монтаж. Повечето стайни термостати са с нормално затворени контакти - за да работи котела трябва да е затворен контакта, а при прекъсване на контакта котелът спира да работи. Все пак производителят на контролера е оставил опция за монтаж и на нормално отворен термостат - тогава трябва да се сложи отметка
filmatoplo - майстор
Грешка няма -отметката важи за моментното състояние на контакта на реленцето в стайния термостат в режим работа , а той е затворен , затова се маха отметка на НО.Или когато си купиш горелката тя е с отметка на НО -това значи че ще работи при разединен контакт в режим работа :wink: .Почти всички котли и горелки работят само когато има Верига на клемата обозначена с room termostat , и на почти всички от завода монтират мостче за да работят , при поставяне на стаен термостат -мостчето се маха :wink: , дет се вика и калпазанско копче да сложиш ще си спираш и пускаш горелката :wink: .
filmatoplo - майстор
damyaniq написа:
filmatoplo написа:
Кой ти продаде горелката , той не може ли да ти даде отговорите :wink: , не се обиждайте значи по дистрибуторската верига има хора които само продават горелките заради търговията без да монтират и сервизират продукта , това вреди на клиента и на продукта Грейко , моля те кажи кой прави така.
Мисля,че все пак може да се обясни,с няколко думи!Благодаря!
Колега с няколко думи не може да се обясни , разбери ме правилно , имал си под ръка уж компетентен монтажник продавач на горелки , който е трябвало да дойде на место и да се произнесе ,поне за Грейко би трябвало да е така , поне така иска шефа на фирмата .Какво да ти кажа -малко се преиспонира че котела бил много подходящ , първия отсег на котела е бункер за гориво там пречи скарата -тя се маха , за да се монтира горелката или тази врата се приспособява , или се подменя с нова отлята в някоя леарна , това не ти гарантира до сущ като оригинала . Ако се монтира горелката по какъвто и да е начин -тя остава под бункерния отсег , или пламъка след като на Грейко е вертикален той ще бие нагоре , но това нагоре е в бункера , под въздействието на тягата в комина пламъка ще се изкриви напред и ще мине в по предния отсег на ризата (това на теория и зависи от тягата) в бункера ще отиват част от газовете и ще се въртят вътре , не е изключен и пушек там .Някой махат ламаринката която разделя -бункера и отсека риза , но така се шунтира част от ризата , или пламъка ще се чуди на къде да ходи и коя риза да топли .Който ти каже че има точен отговор те лъже , котела си е баш за дърва и въглища , но ние искаме да му сложим пелетна горелка , става но с по малко кпд .Иска внимателно да се подходи и да се проследи при теб на къде поема пламъка , напред в ризата или се върти към бункера , и да се поставят отражателни ламарини които да направляват при нужда газовете за по добър топлообмен .Аз така правя , разгледай си ситуацията , потърси и съвет от човека продал ти горелката -защото посред нощ като загасне горелката на него ще звъниш -не на мен .
filmatoplo - майстор
Колега погледни снимки на котела на страница 14 от тема -Фероли сън и микро , дадени от Алекс и виж как седи положението , в бункерния отсег се поставя една ламарина която да прегради и пренасочи пламъка който ще бъде вертикален с горелката Грейко , така Юнкерса ти ще стане 5 ходов , а не 3 ходов -успех . Заглавие: Re: Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и....... .На снимките тази ламарина я няма -отсека където трябва да се монтира преградата е с номер 1 , преградата се поставя вертикално и насочва газовете нагоре , като преградата трябва да започва от дъното и да е по къса 10 санта преди да стигне капака -за да има от къде да минат газовете и да завият надолу и да отидат вече в ризата :wink: .Разстоянието в бункера за пламъка над горелката да е по голямо , а разстоянието между ламарината ризата може да е и 5 санта -въпрос на преценка , отначало не фиксирай ламарината докато не минат тестове и се избере най подходящо положение и после ще ми благодариш за съвета .Капака се нагрява доста , постави му лист каменна вата отгоре .http://atch/?v=Ec5yQWqf4ts
n.ganev - майстор
СУПЕР!!! В първият удобен случай ламарината е поставена / 4мм /.
filmatoplo - майстор
Нали има такива котли с по голям отсег за бункер , те са супер подходящи за преграждане , не е малко 5 хода :wink: .
geniya - специалист
И тази вечер след загасянето на горелката излезе на дисплея temperature.При загасяне на температурата на котела беше 50оС, горелката показваше 43оС, в стаите беше 25,2оС.Горелката мина от Р1 в suspend и загаси.Докато беше в suspend тази temperature я нямаше на дисплея.Чак като мина 1час в изчакване и мина в standby излезна temperature на дисплея.Според описанието трябва да изпише Thermostate вместо temperature :? Проверих тръбата за пелетите чисто студена, в горивната камера пелетките едвам тлееха в червено, котела като цяло беше на 40оС.Уж всичко е ОК, но това temperature на дисплея ме побърква.Може така да си е фабрично зададено... :?
filmatoplo - майстор
Къде го изписва това , можеш ли да снимаш екрана :? след надписа какво прави горелката .Само да не си объркал някой режим , тоест да си включил двете помпи , или нещо летен режим , тогава може да ти дава показание на БГВ водата че е затоплена , да не си объркал и датчици , къде си сложил в момента датчик БГВ .Има нещо да знаеш както не трябва , като приятел ти казвам -провери си настройките да работи в режим само отопление , остави само радиаторна помпа -на дисплея да се показва само радиаторче , датчика за бгв го постави на место където не се нагрява .
geniya - специалист
Прикачен файл:
CAM01098.jpg
Това е едната индикация
Прикачен файл:
CAM01099.jpg
Това е другата.Двете се сменят.

След надписа стои в standby и чака термостата като подаде сигнал да включи, включва и си работи като трябва.След загасване от термостата и влизане в standby пак става същото с тази temperatura на дисплея, и така се повтаря всеки цикъл сутрин и вечер.Това се получи след монтиране и включване на термостата, преди това всичко беше ок.Като цяло по принцип всичко си работи ОК, но все пак даваме доста пари и искаме всичко да е точно.Поне аз съм така. :)
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: