Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Ей има си и работливи братчеди. Аз голям зор да намеря кой да ми натовари няколко камиона с камъни. Не става с техника че се пробират за зидария. Уж силна група се сбрахме за половин ден и се озорихме да натоварим един. А братчедите за един ден 4. Че чак ги съжалих и почерпих. И после само да им свирна че има работа идват на момента. А българин за такава работа така и не успях да спазаря. Знаят ли какво ще вземат в края на деня не се повъртат.
koveslav - майстор
lov написа:
Че чак ги съжалих и почерпих. И после само да им свирна че има работа идват на момента. А българин за такава работа така и не успях да спазаря. Знаят ли какво ще вземат в края на деня не се повъртат.
То и в Америка е така.Какво се чудиш...Аз съм един от малкото нашенци,които бачкаха по складовете.Подавачите за машината ми все бяха братчеди-като видят,че колкото повече нарежем,толкова повече ще вземем и стой та гледай какво става.Освен това на моята люлка на циркуляра имах и маркер за дължина и всички дърва им излизат абсолютно еднакви.Това им позволява и да подреждат по-бързо,отколкото ако са рязани с ръчна и направо те ми даваха зор пак да бачкаме заедно.
reevil - специалист
reevil написа:
Имам проблем с щилката 029. Първо гаснеше на празен ход. Носих я уж на реглаж в щил сервиза, бутаха я уж била ок. Но пак продължи така. В друг сервиз ми чистиха карбуратора и у реглаж на смесите, но сега пали Ок, работи Ок, не гасне на празен ход, НО угася ли топла няма палене после- дави се.
Да спомена, че преди тези интервенции мин. година е сменена свещта и цедката в резервоара с бензина.
Дайте акъл какво да я правя
Благодаря
Дойде време да се стяга зимата и аз пак съм с моя проблем :(
Да допълня,че резачката пали добре студена, работи добре, има мощност, форсира се добре, държи обороти и на празен ход без проблеми. Единствено ми се струва, че гори много- с един резервоар-500гр режа кубик-кубик и 200 :o
Ако я угася и запаля веднага няма проблем, но при свършване на бензина или при друг престой около 5-10мин няма запалване на никое положение на ключа/смукача/
Дали нещо карбуратора са ми прецакали :shock:
koveslav - майстор
Дойде време да се стяга зимата и аз пак съм с моя проблем :(
Да допълня,че резачката пали добре студена, работи добре, има мощност, форсира се добре, държи обороти и на празен ход без проблеми. Единствено ми се струва, че гори много- с един резервоар-500гр режа кубик-кубик и 200 :o
Ако я угася и запаля веднага няма проблем, но при свършване на бензина или при друг престой около 5-10мин няма запалване на никое положение на ключа/смукача/
Дали нещо карбуратора са ми прецакали :shock:[/quote]
С един резервоар би трябвало да нарежеш поне два кубика,даже отгоре-естествено зависи от дървесината,състоянието на веригата и шината и т.н.Моята машина е по-малка,но с 1л гориво съм рязал 5 куб. средна дебелина букови метровки и е оставало минимално количество от последния резервоар. Голям разход на гориво-единия възможен вариант е прекалено богата смес,което логично води до лесно палене на студен двигател и трудно палене на топъл.Но пък ако е така,няма да имаш добри високи обороти.Да не би само да ти се струва,че добре се форсира?Моя съвет е прецизен реглаж с оборотомер,а не на ухо,преди да се пипа каквото и да било друго.Виж и цвета на свеща-също говори за качеството на горивната смес.Гони се нюанс на керемиден цвят-при различните двутактови двигатели е различен нюанса,но при добро изгаряне и температура клони към керемиден.Белееща свещ-бедна смес и много висока температура на двигателя(причина може да е и взимането на въздух,но това влияе на стабилността на оборотите на свободен ход).Черна свещ-прекалено богата смес,много масло в сместа или проблем в запалителната система,т.е прекъсване на свещ,кабел,бобина.....
I_van - напреднал
Няколко месеца разпитвам съседите, кой с какво реже. Спрях се на Щил MS 211 (цена 580 лв, 1,7 Кв) или Хускварна 435 ( цена 588 лв., 1,6 Кв). Идентични са и като цена и като мощност. Но в последния момент видях Хускварна 135 (475 лв, 1,5 Кв) и сравнявайки я с 435 виждам, че "Скорост на веригата при максимална мощност" е 22,9 м/​сек за Хускварна 135, а за 435 е 17,3 м/​сек. Това при въртящ момент от 2 Нм при 6300 об/мин.
Виждам, че 135 реже по-бързо от 435, която пък според сайта е по-мощна с 0,1 Кв. Да не би разликите в скоростта на рязане да идват от там, че има разлики в дължината на шините? Или има друга причина?
iva6ki - специалист
Ако ще взимаш Хускварна 135 по добре си вземи щил MS 181
по малки вибрации еднакви на мощност мотори, щилката е с по
високи обороти и като ползвател мога да кажа че съм доволен
единствения проблем който има е капене на маслото понеже маркучето
не уплътнява добре съм го решил за 3лв силикон за гарнитури ,но мисля
проблема го няма при всички от модела.

Прикачен файл

DSC03072.JPG
fore - майстор
iva6ki написа:
Ако ще взимаш Хускварна 135 по добре си вземи щил MS 181
по малки вибрации еднакви на мощност мотори, щилката е с по
високи обороти и като ползвател мога да кажа че съм доволен
единствения проблем който има е капене на маслото понеже маркучето
не уплътнява добре съм го решил за 3лв силикон за гарнитури ,но мисля
проблема го няма при всички от модела.

Аз пък съм на обратното мнение. Нуска дава повече за парите си !
dragozow - майстор
Машините са сходни, гледай по-близкия и удобен сервиз по-скоро. Няма да усетиш голяма разлика. Модела 135 се прави в Щатите, а 435 в Швеция. Модела 135 се счита за за особено успешен и от другата година ще остане най-малкия трион в гамата на Husqvarna, защото 236 го спират. Реално 435 има повече колянов вал от три части, прозорче за нивото на бензина, 0,1 kW повече, по-малко вибрации на ръкохватките, 0,325 стъпка на веригата, 0,2 кг по-лека, модела 135 има по-висока скорост на веригата. Демек даваш 113 лв повече за 435 ако ти трябват тези неща. Аз ако трябва да избирам между двата модела бих взел 135, рязал съм и с двете. За модела на Stihl не мога да кажа.
iva6ki - специалист
Ами понеже гледаш данни а не си ползвал нито едната
модела 135 с по голяма кубатура вади същите коне като
щила а и гледам че на 135 му е по голям резервоара за горивото
за мен предполага малко по висок разход ти си преценяваш
но лично мнение между хуск. 135 и щил 181 винаги бих предпочел
щила за 435 немога да кажа.
dragozow - майстор
За разхода на 135 пише 652 g/kWh.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: