• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
ivanovbg - майстор
Сега ще правя и друга ако има в събота :tonqe:
Гъбите се изпържват и още горещи се слагат в бурканчета и от олиото колкото да ги покрие. Затварят се и се варят 30 мин.

:partyman:
ZEDYCUS - майстор
Тази рецепта ми е в камерата в 5 буркана, само че пържени с масло, по ароматни стават и не съм ги стерилизирал, оти няма смисъл. :-D
ivanovbg - майстор
И аз имам едно чекмедже във фризера пълно с такива, но бурканите са като ходя на риба. Масло не става в буркана,а и не ми се мисли нашите ако почнат с режим на тока по некое време.

Аз не ги слагам в буркани във фризера, а в пликчета. Слагаш гъбите в пликчето и ги оформяш на правоъгълник пъхваш и една сламка и връзваш пликчето. След това смукваш за да го вакумираш и вадейки сламката стягаш възела. Много по малко място заемат и се подреждат чудесно. Същото правя с магданоз, копър, чушки с моркови ... Пликчетата ги надписвам с маркер, че като замръзне се не знае :wink: Отваряш пликчето, чупиш колко ти трябва и останалото го връщаш.

:partyman:
Аз лично тази година съм салгал само във фризера, ама от догодина почвам само буркани!
ivanovbg - майстор
Айде стига де, то ако прочетеш статистиката по пътищата не трябва да излизаш от къщи. :wink:
:partyman:
hidrazin - майстор
Кьорав карти не играе. Пък и в пътническите самолети парашути НЯМА. Това обаче не им пречи да падат като зрели круши. Хората и пари дават за билети. :-D
Сега поваля дъжд. Събота го дават леко затопляне. Крайно време е излезе ветрогона. :?
:partyman:
hidrazin - майстор
Както и предположих. Днес набрах първите ушаци. :-D
Прикачен файл:
Гъби2.jpg
И от днес. Печурка с диаметър 25 сантиметра. Още довечера заминава за тавата. :shock:
Прикачен файл:
Печурка 25см.jpg
:partyman:
ZEDYCUS - майстор
Не е към темата много, но имайте и едно на ум за сърнелата. :partyman: http://venijen.blogspot.com/2013/01/blog-post_16.html http://manatarka.org/lepiota/
Mega - специалист
Внимавайте със сърнелите. Имам приятел в токсикологията на Пирогов. Каза ми, че от няколко години лежат хора отровени жестоко със ... Сърнели? Според него се е появил нов вид двойник, не малките сърнелки. Било голяма гъба точно като сърнелата. Има един такъв в северна америка (Chlorophyllum molybdites), може да се е заселил и по нашите земи. Онзи ден набрах на вилата огромни Сърнели, показах ги на трима приятели гъбари и нито един не потвърди на 100%, че са Сърнели? На вид и размер уж, Сърнели, пънче, пръстен, ламели, но отгоре някак странни. И отидоха в кофата.


http://e-vestnik.bg/9898
Последна промяна от Mega на пон окт 13, 2014 8:55 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ядливи гъби и манджи с тях ." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: