Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Червеникавия чам аз го ползвам в вид на паркет от най ниското качество :-D, мисля че е 7-8 евра на квадрат така че ако се разтърсиш по магазините може и нещо да излезе, загубил съм етикета на пачката да дам латинското наименование, но нещо ми се върти че беше като пинистър или панистър в главата.
EDI - майстор
И дъбово дюшеме рустик се намира за 30-40 лева при добро желание. :-D
Фитилчо - майстор
Не мога хич да рисувам...

Профилът ме ще е 60/60 метален, боядисан в черно. Вратата ще е хармоника(дърпа се назад към пантите през средата) и отпред горе и долу е на ролка, плъзгаща. В празнините, които се получават ще има панели от дърво, обкантени странично и малко отпред с неръжваема ламарина, да даде малко шано вид и дизайн :lol: МОже и някакви декоративни винтчета да се сложат на неържавейката

Нещо ето такова- не ми се смейте на чертежа :? Кафявото е дървото, черното са профилите, сивото е неръждаемата рамка

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (49.05 KиБ) Видяна 1867 пъти
EDI - майстор
Аха, ясно.Това 60Х60 обаче ми се вижда бая тежичко.Дървенията, като гледам обема на паната май към чам отиват, иначе мая пари ще стъпи.Чамово дюшеме, както каза ВЛАДО ще ти свърши работа, хем нута и перото са готови.Другия по евтин вариант е кофражни дъски, шлайфани или рендосани и после с бисквитки.Ще трябва да мислиш и за закрепването на паната към рамката.
Фитилчо - майстор
Мога да го сваля на 50/50, но 40 / 40 за такъв размер вече малее.... :? Евентуално ще го взема с 2 мм стена, да е по лекичко.
Едната врата няма да се отваря, рдугата ще е автоматична, така, че не ме притеснява , че ще е тежко. Пантите ще са с лагер и заварени за метала, няма да има проблем. За металата част нямам тайни, дървото обаче ми е ново и затова питам за всичко :wink:

Вратата е дълга 6 метра между другото, а входната ще е около 120 см и ще има и фиксиран панел. Дължината на отвора е 8 метра :razz:

Дайте някакви интересни шарки за панелите .... мислех си да формирам рибена кост при панелите по двойки, но може да има и нещо по интересно :partyman:
EDI - майстор
Брей, бая големичък идва портала :? .50Х50 според мен ще е добре.За шарката няма кой знае какво да го мислиш - редене или вертикално или хоризонтално, рибя кост в различни равнини или комбинация някаква - два рибя кост/средните два панела/ и два хоризонтално.
Фитилчо - майстор
Голям е много, да :cool:

http://www.imagebam.com/image/69b5cf357352026

Иначе, колкото до материала, имам 10 кубика дъб - 290 дъски на 4 метра, все ще намеря за панелите, но както казах, не искам да го хабя за навън, по добре чам. Може и от палета да сваля, имам откъде да взема един много готини новозеландски палета :finga:
Фитилчо - майстор
Ново двайсе :lol:

Може ли да си направя такъв панел с чам:

Изображение
EDI - майстор
Абе то може, ама дали ти се играе и дали си заслужава.Трябва основа, после си разбичваш чамови летви и лепиш с ПУ лепило.Ама ще събира всичкия боклук и с тези неравномерни ръбове ще си замине много скоро от влагата.Пък и разнородна на цвят требе да е дървесината за да докараш ефекта.
Фитилчо - майстор
Разбичвам си.... краставици :lol: нямам циркуляр, ще го оставя за проект, като взема циркуляр. :axe:

Ще си го правя май на рибена кост, както говорихме по горе :partyman:

Тема "Дъски за външна употреба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: