Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Chefo77 - майстор
Имаме компресорна сушилня Беко. Тя си има едно отделение с 2 филтъра. Въздухът излиза от барабана, преминава през тях и се връща обратно в него. Задният филтър представлява суперфина пластмасова (предполагам) мрежичка, а пред него е сложен по-едър филтър, който е с консистенцията на дунапрен. На този филтър се отделят мъхчета, прах и какво ли не.
Та - този "дунапренен" филтър е закъсан. От сервиза ми отговориха, че след поръчка се чакал между един и три месеца (баси, Бентли по поръчка правят по-бързо), а в ибей е по 15 лева без доставката.
Питанката ми е - с какво мога да го заменя така, че да задържа праха и мъхчетата, да пропуска въздуха, но да не затормозява движението му? Би ли ми свършила работа филтър за абсорбатор например? Или нещо като нетъкан текстил (торбичка за прахосмукачка)?
Или да не се правя на интересен и да си поръчвам от ибея?
lov - майстор
Я удари едно кадро че имам нещо предвид но трябва да го видя какво точно търсиш.
Chefo77 - майстор
http://www.ebay.de/itm/3x-Schwammfilter ... 1438688669

Това представлява кутията с филтъра, монтира се точно наобратно на това на снимката, целият компонент се затваря и завърта на 180 градуса по вертикалната ос. Все едно снимката е направена от сушилнята.
А това е самият елемент, който трябва да чакам 3 месеца:

http://www.ebay.de/itm/2x-Set-Schwammfi ... 1445369627
lov - майстор
Имам едни филтри от комресори но ме опасява да не са ти малко едрички като структура. На големи листове и можеш да си режеш на размер. След обяд кат ида на вилата ще ти направя една макро снимка да си прецениш. Май ще ти свършат работа щото аз ги ползвам за други подобни цели доста успешно.
nikolovvd - майстор
Чувал съм, че някой ги заместват със сито. Става въпрос за материала, който се ползва за правене на ситопечат.
Процепите са толкова финни, че светлината се разлага на цветове при преминеване през ситото.
hard_core - специалист
Зависи от номера на ситото! Нишките на инч могат да са 30, могат и да са 200.
lov - майстор
Те това е филтъра. Ползва се за промишлени винтови компресори за първоначална очистка. Маслоустойчив е и може да се пере. Дебелина на листа 19 мм. То така от снимки малко трудно е да се разбере точно но ако смяташ че ще ти свърши работа дай размер да ти резна няколко парчета.

Прикачен файл

P1010157.JPG

Прикачен файл

P1010153.JPG

Прикачен файл

P1010151.JPG
Chefo77 - майстор
Размерът е 239х150 мм (така го дават по каталог).
Но защо ще ми пращаш, ако можеш да ми кажеш как да го търся и в какъв тип магазини?

Николов, това със ситата ми е дива Индия :)
Chefo77 - майстор
Благодаря на колегата "lov" за подаръка! Жив и здрав да е!

Тема "Филтър за сушилня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: