Имаме компресорна сушилня Беко. Тя си има едно отделение с 2 филтъра. Въздухът излиза от барабана, преминава през тях и се връща обратно в него. Задният филтър представлява суперфина пластмасова (предполагам) мрежичка, а пред него е сложен по-едър филтър, който е с консистенцията на дунапрен. На този филтър се отделят мъхчета, прах и какво ли не.
Та - този "дунапренен" филтър е закъсан. От сервиза ми отговориха, че след поръчка се чакал между един и три месеца (баси, Бентли по поръчка правят по-бързо), а в ибей е по 15 лева без доставката.
Питанката ми е - с какво мога да го заменя така, че да задържа праха и мъхчетата, да пропуска въздуха, но да не затормозява движението му? Би ли ми свършила работа филтър за абсорбатор например? Или нещо като нетъкан текстил (торбичка за прахосмукачка)?
Или да не се правя на интересен и да си поръчвам от ибея?
Та - този "дунапренен" филтър е закъсан. От сервиза ми отговориха, че след поръчка се чакал между един и три месеца (баси, Бентли по поръчка правят по-бързо), а в ибей е по 15 лева без доставката.
Питанката ми е - с какво мога да го заменя така, че да задържа праха и мъхчетата, да пропуска въздуха, но да не затормозява движението му? Би ли ми свършила работа филтър за абсорбатор например? Или нещо като нетъкан текстил (торбичка за прахосмукачка)?
Или да не се правя на интересен и да си поръчвам от ибея?