big_death написа:Колеги, някой знае ли в Пловдив къде мога да намеря пистово ремъче за циркуляр Гуде, с дължина 26см.?Тази марка се продава от Баумакс, така че според мен питай там.

big_death написа:Колеги, някой знае ли в Пловдив къде мога да намеря пистово ремъче за циркуляр Гуде, с дължина 26см.?Тази марка се продава от Баумакс, така че според мен питай там.

) незнам но много ми прлича по доста неща на машината зад него склонен съм да мисля че са правени в един завод може и такъв плот да са слагали на 5 операционките да не почна да изброявам сраничния отвор в плота ,боята,лоста за повдигане е същия като на борапарата плъзгането на механизма и планката с болчетата за оптягането но както и да е някой по-запознат с производството може да каже.Смених лагерите незнам колко читави бяха но народна република българия малко износено ми прозвуча.Значи да обобщя 70 дадох за конструкцията мотор намерих 3 киловата трифазен 2850 об жодим преговори за 70 ще си стисмен ръцете .Кажете какъв диск да си взема 300мм ще е но като марка брой зъби?И май вече досадих но колко трябва да са най-добрите обороти на диска аз зная как да ги направя посредством шайбите.За плъзгач на плота по-добре ми се вижда само с 1 канал да е а до колкото до линеала мисля нещо по-бюджетно стомана и плъзгането да е от квадратни тръби една в друга ще ида до някой арматурен двор да видя нещо без луфт.
  ) незнам но много ми прлича по доста неща на машината зад него склонен съм да мисля че са правени в един завод може и такъв плот да са слагали на 5 операционките да не почна да изброявам сраничния отвор в плота ,боята,лоста за повдигане е същия като на борапарата плъзгането на механизма и планката с болчетата за оптягането но както и да е някой по-запознат с производството може да каже.Смених лагерите незнам колко читави бяха но народна република българия малко износено ми прозвуча.Значи да обобщя 70 дадох за конструкцията мотор намерих 3 киловата трифазен 2850 об жодим преговори за 70 ще си стисмен ръцете .Кажете какъв диск да си взема 300мм ще е но като марка брой зъби?И май вече досадих но колко трябва да са най-добрите обороти на диска аз зная как да ги направя посредством шайбите.За плъзгач на плота по-добре ми се вижда само с 1 канал да е а до колкото до линеала мисля нещо по-бюджетно стомана и плъзгането да е от квадратни тръби една в друга ще ида до някой арматурен двор да видя нещо без луфт. примерно http://www.axminster.co.uk/axcaliber-co ... saw-blades погледни в падащато меню са примерно описани кой за какво е подходящ 28 зъба на 300 диаметър-разбичване, 40 за разбичване и напречно рязане, 72 за напречно рязане, 90 за финно напречно рязане. В повечето случаи може да ти се наложи да се оборудваш с повече от един диск
 примерно http://www.axminster.co.uk/axcaliber-co ... saw-blades погледни в падащато меню са примерно описани кой за какво е подходящ 28 зъба на 300 диаметър-разбичване, 40 за разбичване и напречно рязане, 72 за напречно рязане, 90 за финно напречно рязане. В повечето случаи може да ти се наложи да се оборудваш с повече от един диск  ама това според зависи.
 ама това според зависи.kendal написа:Колега имам четириоперационна машина плота е съвсем същия ,поне от снимките така изглежда ,имам правен циркуляр с подобен плот малко по-малък от друга комбинирана машина оборотите ми са някъде между 3500-4000 работи добре с 300 и 350мм диск като работя предимно твърда дървесина, пропуснах че ел. двигателя е 2,2 kw.ако си монтирал нещо като линеал или някакъв плъзгащ механизъм в канал снимай ги ако ти е възможно да добия някаква представа
kendal написа:Това имам като снимка под ръкаБлагодаря за бързия отговор
 Доста масивно изглежда за водач калибрована стомана а по нея нещо със отвор същото фи дебелостено с дупка с резба за фиксира болт за което да се завари планка на която пък вече линеала .До тук добре а за плъзгането се спрях на П образни профили 2,5 или 3 см за каналите който ще са монтирани от двата края на плота .Квадратни профили ли да взема които ще вървят в петата или да търся друг материал като полиамид за него доста изчетох и доста подходящ го дават именно за плъзгане но ще се вкарам в голям филм докато ги намеря и оразмеря точно.За уширението от двете страни на плота мисля две талпи от бук 5 на 7  (или винкел,квадрат ?!?!)едната отпред другата отзад хванати с по 2 болта за металния плот в те ще носят парчета кофражен шперплат като от долу по един регулиращ крак срещу провисване.Водача на линеала заварям две шпилки и го монтирам с по 2 гайки за предната греда така ще мога да го регулирам  от гайките ако не мога да настроя линеала от пярвия път да е точно успореден на диска.Пиша доста тук предварително че искам да го направя от първия път за света а не само доработки проба грешка .
  Доста масивно изглежда за водач калибрована стомана а по нея нещо със отвор същото фи дебелостено с дупка с резба за фиксира болт за което да се завари планка на която пък вече линеала .До тук добре а за плъзгането се спрях на П образни профили 2,5 или 3 см за каналите който ще са монтирани от двата края на плота .Квадратни профили ли да взема които ще вървят в петата или да търся друг материал като полиамид за него доста изчетох и доста подходящ го дават именно за плъзгане но ще се вкарам в голям филм докато ги намеря и оразмеря точно.За уширението от двете страни на плота мисля две талпи от бук 5 на 7  (или винкел,квадрат ?!?!)едната отпред другата отзад хванати с по 2 болта за металния плот в те ще носят парчета кофражен шперплат като от долу по един регулиращ крак срещу провисване.Водача на линеала заварям две шпилки и го монтирам с по 2 гайки за предната греда така ще мога да го регулирам  от гайките ако не мога да настроя линеала от пярвия път да е точно успореден на диска.Пиша доста тук предварително че искам да го направя от първия път за света а не само доработки проба грешка .kendal написа:Това имам като снимка под ръкаБлагодаря за бързия отговор
 Доста масивно изглежда за водач калибрована стомана а по нея нещо със отвор същото фи дебелостено с дупка с резба за фиксира болт за което да се завари планка на която пък вече линеала .До тук добре а за плъзгането се спрях на П образни профили 2,5 или 3 см за каналите който ще са монтирани от двата края на плота .Квадратни профили ли да взема които ще вървят в петата или да търся друг материал като полиамид за него доста изчетох и доста подходящ го дават именно за плъзгане но ще се вкарам в голям филм докато ги намеря и оразмеря точно.За уширението от двете страни на плота мисля две талпи от бук 5 на 7  (или винкел,квадрат ?!?!)едната отпред другата отзад хванати с по 2 болта за металния плот в те ще носят парчета кофражен шперплат като от долу по един регулиращ крак срещу провисване.Водача на линеала заварям две шпилки и го монтирам с по 2 гайки за предната греда така ще мога да го регулирам  от гайките ако не мога да настроя линеала от пярвия път да е точно успореден на диска.Пиша доста тук предварително че искам да го направя от първия път за света а не само доработки проба грешка .
  Доста масивно изглежда за водач калибрована стомана а по нея нещо със отвор същото фи дебелостено с дупка с резба за фиксира болт за което да се завари планка на която пък вече линеала .До тук добре а за плъзгането се спрях на П образни профили 2,5 или 3 см за каналите който ще са монтирани от двата края на плота .Квадратни профили ли да взема които ще вървят в петата или да търся друг материал като полиамид за него доста изчетох и доста подходящ го дават именно за плъзгане но ще се вкарам в голям филм докато ги намеря и оразмеря точно.За уширението от двете страни на плота мисля две талпи от бук 5 на 7  (или винкел,квадрат ?!?!)едната отпред другата отзад хванати с по 2 болта за металния плот в те ще носят парчета кофражен шперплат като от долу по един регулиращ крак срещу провисване.Водача на линеала заварям две шпилки и го монтирам с по 2 гайки за предната греда така ще мога да го регулирам  от гайките ако не мога да настроя линеала от пярвия път да е точно успореден на диска.Пиша доста тук предварително че искам да го направя от първия път за света а не само доработки проба грешка .Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: