• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
teon - специалист
Прикачен файл:
IMG_2141_1.JPG
...някой по-запознат да каже на Спарки М1050Е при набиване на вала, зъбното колело предварително подгрява ли се и до колко градуса...
ZEDYCUS - майстор
Мисля, че не се нагрява, ще падне закалката, само се набива с преса. Преди време сменях подобно колело на бормашина макита 1620, смених си го сам, за преса използвах двураменна скоба за лагери. :partyman:
jekasus - майстор
То въпроса - как го свали :-D
Иначе преса, при мен комбинацията е бетонна лята мивка и маслен крик :-D
ZMeyGorianin - майстор
teon написа:
...някой по-запознат да каже на Спарки М1050Е при набиване на вала, зъбното колело предварително подгрява ли се и до колко градуса...
По скоро постави вала за 10-на часа във фризера. Или /ако имаш подръка/ за по бързо ползвай СО2 пожарогасител, като поставиш детайла във фунията му, затапиш с парцал и пуснеш газта за 2-3 сек.
teon - специалист
...приключен е ремонта вече...ползвах комбинация от двете...загрях и малко 'короната'- до към 200-300гр. на котлона...стана идеално...
audiman - напреднал
Здравейте. От скоро имам проблем с едно Metabo BS 14.4Li(стария модел). При ляв ход се върти с по ниски обороти спрямо десен ход, независимо от предавката. Отворих го, почистих го, прегледах четките на мотора през отворите(наред са). След сглобяване пак същото-даже един път просвири като на износени втулки на мотора. Къде може да е проблема?
Chefo77 - майстор
Ако от ново си е така, не си ли се сещал, че по дефолт може да има разлика между ляво и дясно въртене? Има една камара перфоратори с такава разлика...
ESPACE - майстор
Аз имам доста винтоверти и това го наблюдавам при всичките - на ляв ход въртят мааалко по-бавно отколкото на десен.
audiman - напреднал
От скоро забелязах този ефект. Преди си беше наред. И на звук има разлика-като, че ли се мъчи. Проблема дали не е в ключа. Ако мотора не е наред би трябвало и в двете посоки да има проблем.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: