Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Шлаката зависи от количеството въздух, а той зависи не само от настройките, но и от тягата на комина :wink:
filmatoplo - майстор
Като има шлака се оправя като сменя пелетите , почти не реагират на промяна на въздуха , точно сега брат ми гори в Грейко едни пелети които адски много шлака правят , като сложи други пелети -няма шлака .В моята гравитачна горелка -също правят шлака тези пелети .
джеки - специалист
привет на всички от скоро и аз съм с пелетерм 30. Да попитам знаещите на първия етаж съм с два конвектора и 1 лира а на втория 3 радиатора +1 лира, ще имали подобрение на разхода на пелети ако сложа стаен термостат. Като на радиаторите имам термоглави :prayer: :prayer:
n.ganev - майстор
Да, но намери най удачното място на термостата и нагласяш термоглавите на желаната температура в другите помещения.
dorzo - специалист
Да питам.Има ли смисъл от буфер при котел на пелети.Каква излишна топлина ще акумулират?
rosso666 - специалист
n.ganev написа:
Да, но намери най удачното място на термостата и нагласяш термоглавите на желаната температура в другите помещения.
Просто си вземи дистанционен така най добре ще немариш най-удачното му място :mrgreen:
filmatoplo - майстор
На каква мощност работи сега Пелетерма :? :) .
LazarGanev написа:
chukov2662 написа:
Момчета, дайте координати за София на някой, който се занимава с инсталации с пелетни котли, щото ми омръзна от самозванци. Котела е китайски Bidragon, а проблема МАЙ е въздух в системата(вероятно в бойлера, той е свързан към нея). Изписва WATER PRESSURE FAULT и няма тръгване. Трима разбирачи идваха, единия не бил виждал досега такъв котел(на пелети), другия не разбирал кое как е свързано, третия дори не го слушах кое му пречи. Ако знаете някой, който знае, може и е правил такива неща, казвайте. Предварително благодаря, телефона ми е 0889901508
Ами не знам дали ще намериш човек, който се е занимавал с китайски котли. Там, откъдето си го купил защо не питаш? Като разсъждавам за грешката - явно има датчик за налягане, който показва налягане извън нормите, затова не тръгва котела. Да не си го монтирал в отворена система?
Проблемът е, че купих апартамента преди месец с монтирана инсталация и досега не съм имал работа с това, само с Топлофикация :) Продавача твърди, че има въздух в бойлера, но аз не успявам да го изгоня. Иначе самия котел изглежда истински и не покрива представите за "китайски". Мисля, че човек, който е изграждал такива инсталации ще се справи с този въздух без значение какъв е котела. Онзи ден се стартира, поработи за около час, пак изписа Water pressure fault и спря. Та молбата ми за координати остава, че зимата чука на вратата :sad:
rosso666 - специалист
Няма ли обезвъздушител на серпентината на бойлера.и аз имам малко въздух в бойлера защото всеки се прави на инжинер.ако може да пратиш малко повече инфо на този котел.опътване на бг няма ли .не пише ли причината за изписването че много общо така е изписано. На колко бара ти е системата и наколко може да работо котела.колега прати снимки на котела и на инсталацията ти (ако е възможно).да видим кое как е.
syncho - майстор
Предполагам, че ти качва налягане в системата над 2,5 бара и се задейства защита на котела. Провери си налягането в системата. Грешката означава точно това, а не че има въздух в системата.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: