Аз мисля че нещо термозащитата прави мизерии.Ако имаш друг терморегулатор пробвай с него.
vnedel4ev написа: Единственото логично обяснение, за което се сещам е за насъбран котлен камък около нагревателя вътре в казана -> температурата при сондата на термостата се повишава повече от нужното -> защитата изключва. Но и ми се струва малко вероятно да е това.Логиката ти е много добра, но ако двете (терморегулатор и защита) са отделни.
Ако има котлен камък какво ще се случи според мен (виждал съм го):
Като вземем факта че са в общ корпус температурата и на двете термо... се повишава бързо заради лошо топлоотдаване през топката котлен камък - тогава трябва да сработи терморегулатора и бойлера да изключи. Топката котлен камък започва да се охлажда и след 5 мин, терморегулатора пак ще включи и така бойлера влиза в един цикъл 5мин. включен / 5 изключен. При това на терморегулатора му се разказва играта и накрая залепва и остава да задейства термозащитата.
За момента логиката казва че терморегулатора не работи както трябва (може да е залепнал и без да има варовик), а дали има котлен камък може да се каже ако е наблюдаван горният цикъл.
След като задейства защитата, каква е температурата на водата?
1. много висока - терморегулатора не работи, не е варовик.
2. ниска - има варовик, може и терморегулатора да е сдал багажа.