kosata написа:Ето ти схемата на Респром-а за да се ориентираш за напрежения и изводите !!Тая схема хидрата я постна в началото и знам коя е платката ама в първия си пост съм писал колко съм на ТИ с електрониката
ПП1 е твоята платка за динамична доза! Успех !!!
shadow__01 написа:Идеята се прилага масово. Трайността зависи от качеството, защото класическия траф е много по-сигурен.kozl написа:За 30 не знам но на 24 се продават инверторни преобразуватели.....Не съм специалист в звукотехниката, но ми се струва, че не е добра идея да се слага електронен/импулсен преобразовател. Най-добре ако трафа дава това или близко напрежение.
И телевизорите и уредбите отдавна работят с инверторни захранвания. 50 Hz честота попада в слуховата зона, а честоти над 20kHz е извън нея и като добавим разликата в обема и теглото - това е идеята, която заменя класиката с импулсите.
В случая консумацията е милиампери и аз бих избрал класиката и направи сам сглобка. Но понеже на автора не му е хоби радиотехниката, препоръчайте нещо готово. Все пак 30 Волта не съм и търсил даже.