Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
:prayer: и аз това се опитвам да обесня от известно време насам ама колегите яко са се захапали.
fox_vt - майстор
plamen_peev според теб няма значение с каква стъпка се модулира така ли е?По тая логика една горелка със една степен също ще работи -20 кв стоп-20 кв стоп и т н.Обаче това не е добре за система със термоглави а само за такава със термостат.Вие защо не пробвате да си откачите стайните термостати и да оставите да си работи котела само по температура,и да видим какви резултати ще даде.Тогава ще усетиш разликата между по малките и по големите стъпки на модулацията.Защо мислиш цуркулационните помпи бяха със една степен после станаха с 2 после с 3 и накрая на безстепенна модулация?Я питай Лазар Ганев да ти обясни защо това е по добре от няколкото степени,самия той е с такава помпа :-D Самата модулация не е само във връткането на шнека а има и много други работи покрай това.Разговарял съм със производителя на котела,и от него съм получил някои разяснения и подробности относто работата на управлението.При торч се пресмята освен автоматичното пресмятане на времето за пускане се пресмята и паузата между пусканията и двете числа са различни при всяка мощност, всяка калоричност и всеки един въведен капацитет на шнека. Комбинациите са много няма да може да се въведат в "горивна таблица", трябва системата да може сама да ги смята, за което системата си има алгоритъм и изчислява всичко точно. Освен това системата Torch си сменя сама скоростта с която се променят мощностите, така че освен "пъргаво" да може и "мудно" да реагира, сама определя кога с каква скорост да променя мощностите или пък да не променя в момента.
Относно графиката това е нормална графика при работа със радиатори със термоглави.Ако мислиш че много играе и не може да се установи точна мощност,то по назад във темата има графика само със котел и бойлер.Във всеки момент някоя термоглава отваря а друга затваря и мощноста се променя съобразно нуждата.Самия шнек по нашите наблюдения е точен,10 чувала по 15 кг са теглени на кантар и исипани в бункера,и след изгарянето им на дисплея си изписва точно.
Тази твоя сметка за 6 те секунди не е вярна тъй като ако на 25kW пуска 6 секунди, на 3kW трябва да пуска 25kW делено на 3kW = 8.33 пъти по-малко или 6 делено на 8.33 = 0,72 секунди.Да но мотора е с редуктор със редукция 36 пъти да обяснявам ли какво значи това и колко точно може да "мръдне" шнека при положение че мотора може да се завърти със минимум 0,2 секундно подаване на захранване.
krasen1 - специалист
Фокси никой няма да изключи стайния термостат защото който се оплачи от разхода на гориво го питат дали има.Ако няма го пращат на магазина.Благодарение на него котела почива час два и спестява малко гориво.Стига си се морил да пишеш който разбрал разбрал.
plastkomfort - специалист
За стайния термостат питах и отговора бше .
Да но не е препоръчително.
filmatoplo - майстор
Имате късмет да слагате котли на добре изолирани сгради , питате ли ме мен че почти всяка къща тук няма изолация и топлозагубите са 150 вата на квадрат -докарайте тук Торча да свали на 2 киловата де :wink: .
Evgeniy - майстор
Много странно как един котел на въглища със синджирно регулиране може да поддържа предварително балансирани настройки за различните стаи в много голям диапазаон от външна температура само по настройка на изходяща температура. Когато е топло връщата се вода е с по-висока температура и мощността е малка, а когато е студено -съответно синджира дърпа повече и със същата температура имаме по-голяма мощност - и генерирана и усвоена. И това не зависи особено от калоричността.
Изглежда това е непосилно за модулациите на супер съвременните горелки, затова са нужни много настройки и термостати.
n.ganev - майстор
Това ми хареса личи си кой е завършил ВМЕИ "Габрово" :partyman:
filmatoplo - майстор
:? Чудя се къде да питам , трябва ми врата за Виадрус У22 обаче на се отваря наляво -има ли такова нещо .Котела е допрян плътно в дясно и ако му сложа пелетна горелка -дясната врата няма как да се отваря с горелката .
n.ganev - майстор
Те такова животно не съм виждал.
plastkomfort - специалист
Единствено ако се смени предния панел и то ако изобщо има с панти в ляво.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: