• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
chungata написа:
Колеги, някой горил ли е слънчогледови пелети в Бурнит-а? Ако да моля за мнения, как се държат тези пелети, има ли повече пепел и шлака? Настройките променят ли се от тези за дървените пелети.
Питам защото намерих едни момчета производители и мисля да взема десетина чувала за проба.
Пробвай,ако си решил,но личното ми мнение е ,че ще останеш разочарован.
Шлака,задръстване,чистене на няколко часа.
jabata - специалист
chungata написа:
Колеги, някой горил ли е слънчогледови пелети в Бурнит-а? Ако да моля за мнения, как се държат тези пелети, има ли повече пепел и шлака? Настройките променят ли се от тези за дървените пелети.
Питам защото намерих едни момчета производители и мисля да взема десетина чувала за проба.
Колега, въобще не си прави и експеримента да гориш такова нещо, още повече в камина. Миришат ужасно при горене, не топлят, и дават страшно много пепел. Ще си задръстиш камината, и после един месец няма да можеш да я почистиш.
mimitoni - специалист
Колега Бонев, а дали ако се намали температурата с няколко гр. и не се изкл. камината през ноща няма да се получи по нисък разход :?
benimm8808 - специалист
mimitoni написа:
Колега Бонев, а дали ако се намали температурата с няколко гр. и не се изкл. камината през ноща няма да се получи по нисък разход :?
Според мен за по нисък разход,единствения вариант е да се намаля подаването на пелети и интервала м/у 2 подавания.Обосновавам се и защо според мен е така-защото и на 50гр. зададени и на 60гр. пелетите са едни и същи(подаването).При зададена темп.50гр.на водата камината работи,температурата в стаята достига зададената от термоглавата в един момент,радиатора почти спира,а подаването на пелети си остава едно и също.От там камината почва да прегрява и стига зададената температура която сте задали за изключване.
Пробвал съм и 2-та варианти и на 50гр. на водата и на 60гр. на водата.Просто при 50гр. стопля по бавно стаята,при 60гр. доста по бързо. И при 2 варианта прегрява,в единия случай изключва на 65гр(зададена 50гр. вода), в другия изключва на 75гр.(зададена 60гр. вода).
Не съм пробвал за сега да намалям подаването на пелети повече от 0.5 на 1 степен,за да вида дали ще намаля още разхода,но смятам,че ако застудее ще се наложи по скоро да дигам подаването.
Това е мое МНЕНИЕ,нека някой да сподели друго на база опитите си.

Поздрави
Николай Бонев
kafaka - специалист
benimm8808 написа:
Колеги ще обобщя моето мнение и опит с камина Burnit comfort 23kW до момента,ползвам я от 2 месеца:
1-За да няма объркване споделям,че отоплявам 90 кв.м(15kW радиатори+3кВ-серпентина на бойлер)-етаж от къща със сменена PVC 5 камерна дограма с МФ стъклопакет и 10см. изолация с EPS.
Камината я купих преди 2 месеца след като реших,че се отказвам от услугите на EVN за отопление.Инсталирах я,тръгна без ядове извиках инсталатора вкара си настройките и си замина,не ми даде ключа за влизане в настройките падало гаранцията.След 2 дена го извиках пак защото камината се взриви на 2 пъти при запалване,поговорихме си надълго явно прецени ,че мога да се оправя с това за което му обясних,че искам да постигна от тази камина даде кода и се започна.
2-Настройването и регулирането на камината е много дълъг,прецизен и доста индивидуален процес за всяко място на което е предназначена да се използва.
На първо място аз залагам на Пелетите- задължително клас А и от производител за,който сте чували,и има добри отзиви(в повечето случай са по скъпи-но има защо).Няма да споменавам името на производителя,за да не се тълкува като реклама,но аз съм много доволен от пелетите който ползвам.
Споделям моя опит до тук със настройките:Пелети 1-0.5; 2-0.7; 3-1.2; 4-1.5; 5-1.7. Въздух 1-1200; 2-1450; 3-1700; 4-1800; 5-1900.Интервала м/ 2 подавания на пелети е на -8,което се равнява на 10 сек.Помпата се включва на 45 градуса.Stand by e на ON като съм му задал 15 градуса разлика в температурата за да изключи камината,ако тръгне да прегрява.Водата я топля на 60гр.-настроена е да модулира по вода,стайната темп. е на 35 гр.Всичките радиатори са ми с термоглави и са настроени на 3.5,температурата в стаята е 22-23гр. С тези настройки съм докарал разход на пелети за 1 час=1кг.Камината не работи денонощно(поне за сега),включвам я сутрин в 8 и я газя вечер в 11= 1 чувал пелети(15кг.).Опушването на стъклото е неизбежно след 8-10 часов режим.Препоръчвам на колегите да чистят домоотводните тръби поне 1 път месечно(аз до сега съм на 2 чистене) предпазва от появата на Alarm 7(поне според мен).
Това е от мен за сега,нека повече колеги на споделят опита си с въпросните камини 15kW или 23kW,ще е полезно за другите и новите потребители.Аз когато тръгнах да събирам информация беше доста оскъдна и нямаше толкова потребители с мнения за тези камини.Звънял съм на 1-2 колеги с такива и това беше.

Поздрави
Николай Бонев

Здравейте колеги споделям и моите настройки за момента.Отоплявам 70кв.м. панелен апартамент с изолация стени и таван и алуминиева дограма.Мощностите на радиаторите+серпентина на бойлера са около 15kw.Камината ми е 15kw pm B с малко прозорче.
Настройките са ми :Пелети 1-0.7;2-0.9;3-1.1;4-1.3;5-1.5 .Въздух : 1-1600;2-1700;3-1800;4-1900;5-2000.Интервала м/у две подавания на пелети е 00=8сек.Помпата се включва на 45 градуса .Stand by e на ON като съм му задал 5 градуса разлика в температурата за да изключи камината.Камината е настроена да модулира по вода на 55 градуса.Камината не се гаси,само за почистване.Поддържа температура в стаите 22-24 градуса.С тези настройки разхода ми на пелети е около 0,9 до 1,1 кг. на час.
Пелетите които ползвам са от различна дървесина ,защото сега е момента да се експериментира,иначе основно горя иглолистни на Техноууд и съм доволен от тях.По нагоре съм поместил снимка с пепелта която правят за 30 часа. При намаляване времето за подаване на пелети,при мен по бавно влиза в модулация и повечето време работи на 1ва степен.До сега не съм включвал 4 и 5 степени на камината.Това е от мен.Споделяйте повече мнения за да се ограмотяваме взаимно колеги.Ако някой има предложения как мога да намаля разхода да сподели.
benimm8808 - специалист
До колегата kafaka:

Колега на 1 степен и в модулация бачка с едни и същи настройки.Това може да го провериш когато е на 1 степен-от менюто даваш на 8 позиция и там излиза моментните настройки с който работи камината,процедурата я повтаряш и в режим на модулация и забележи ,че настройките са едни и същи.

Поздрави
Николай Бонев
kafaka - специалист
=D>
benimm8808 написа:
До колегата kafaka:

Колега на 1 степен и в модулация бачка с едни и същи настройки.Това може да го провериш когато е на 1 степен-от менюто даваш на 8 позиция и там излиза моментните настройки с който работи камината,процедурата я повтаряш и в режим на модулация и забележи ,че настройките са едни и същи.

Поздрави
Николай Бонев
Привет на всички
Имам Burnit 10kw закупен декември и ми прави впечатление че при мен на зададена стойност за подаване на пелети '-8' e 5сек. :?
Моля някоий да ми прати сервизни инструкции lorddanitnt@dir.bg
chungata - специалист
jabata написа:
chungata написа:
Колега, въобще не си прави и експеримента да гориш такова нещо, още повече в камина. Миришат ужасно при горене, не топлят, и дават страшно много пепел. Ще си задръстиш камината, и после един месец няма да можеш да я почистиш.
Въпреки съветите Ви реших все пак да пробвам с пелетите от слънчогледова люспа. Прави бяхте, че няма да съм доволен :cry: Тези пелети не топлят и на половина на дървените [-( . Така и не достигна температурата на водата до зададените 60 градуса. Миризма не усетих по различна но от два чувала слънчоглед изчистих пепел като от 6 дървени. Освен това имаше доста голямо, добре оформено топче шлака в решетъчната паничка, където горят пелетите, което мисля също пречи на доброто горене. Мазнотията по стените и стъклото на камината също е упорита за чистене... Изгорих двата чувала за около 20 часа. Разхода както и да го смятам излиза доста по голям от дървените пелети и въобще не си струва труда да се чисти камината всеки ден [-X, освен ако не ми ги подаряват :roll: .
Може би останалите чувалчета (добре, че са малко) ще отидат за захранка като се ходи за риба :headbash: . Толкова от мен за слънчогледа...и със слънчогледа.
sozi - напреднал
Днес ново 20 :?: изгора ми запалката и сега си :? мамата .Някой знае ли какъв живот имат тези запалки и сменял ли е колко струва
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: