chungata написа:Колеги, някой горил ли е слънчогледови пелети в Бурнит-а? Ако да моля за мнения, как се държат тези пелети, има ли повече пепел и шлака? Настройките променят ли се от тези за дървените пелети.Пробвай,ако си решил,но личното ми мнение е ,че ще останеш разочарован.
Питам защото намерих едни момчета производители и мисля да взема десетина чувала за проба.
Шлака,задръстване,чистене на няколко часа.

Тези пелети не топлят и на половина на дървените
  Тези пелети не топлят и на половина на дървените  . Така и не достигна температурата на водата до зададените 60 градуса. Миризма не усетих по различна но от два чувала слънчоглед изчистих пепел като от 6 дървени. Освен това имаше доста голямо, добре оформено топче шлака в решетъчната паничка, където горят пелетите, което мисля също пречи на доброто горене. Мазнотията по стените и стъклото на камината също е упорита за чистене... Изгорих двата чувала за около 20 часа. Разхода както и да го смятам излиза доста по голям от дървените пелети и въобще не си струва труда да се чисти камината всеки ден
 . Така и не достигна температурата на водата до зададените 60 градуса. Миризма не усетих по различна но от два чувала слънчоглед изчистих пепел като от 6 дървени. Освен това имаше доста голямо, добре оформено топче шлака в решетъчната паничка, където горят пелетите, което мисля също пречи на доброто горене. Мазнотията по стените и стъклото на камината също е упорита за чистене... Изгорих двата чувала за около 20 часа. Разхода както и да го смятам излиза доста по голям от дървените пелети и въобще не си струва труда да се чисти камината всеки ден  , освен ако не ми ги подаряват
, освен ако не ми ги подаряват  .
 . .    Толкова от мен за слънчогледа...и със слънчогледа.
 .    Толкова от мен за слънчогледа...и със слънчогледа. изгора ми запалката и сега си
 изгора ми запалката и сега си