• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Извинявай, Красене но цитираш Lazar-а, който е учил и практикува ТОПЛОТЕХНИКА И ТОПЛОЕНЕРГЕТИКА и като такъв със сигурност знае какво прави и пише, докато аз съм завършил електротехника и електроенергетика и съм учил топлотехника само два семестъра и то докато бях н-к ЕМО / само на 26-27години / и на главата ми освен другите истории имаше и един РКМ-4 мазутен. Така, че спорът си е спор, но не бива да се подценяват и други фактори. Ако накараш тази камина да работи и със ст. т. ЩЕ ЧЕРПЯ.
Към Lazar-а - през януари ми се струва че ще се видиме на живо :-({|=
Що се отнася до мЪдулацията - в БГ има толкова много термини, които се тълкуват по КАМБАНАРИЙСКИ и за това преди време имаше Български тълковен речник а и в крайна сметка терминологията сама по себе си подсказва за какво иде реч в зависимост от материята.
Красен, нищо лично но бях отправил не едно запитване към Фокси / който ти се явява като адвокат /, но уви - отговор ЙОК.
filmatoplo - майстор
Кой ако не ти си учил за модулация и трептене на магнитни полета,и де да знам какви си вълни.Оня ден направих на една Грейко рб20 така че в место 3 степен да има малко след степен 2,не е задължително степените да скачат двойно.Или в случая ако на степен 2 работи на 10клв, то на 3та става 15, което за него бе достатъчно. :wink:
n.ganev - майстор
Да това става и при други горелки :yawinkle:
dorzo - специалист
Я кажете къде бъркам.Имам котел и горелка на Грейко 30.Тъй като в Карнобат не иска да дойде представителя на Грейко(той си знае кой е)се мъча сам с настройките.Горя шлюпка.На каквито и да е градуси нагласена температурата на водата винаги си работи горелката на втора степен и на минус девет градуса от зададената.Независимо дали съм задал 70 гр. или 50гр. винаги поддържа минус 9гр. и втора степен.Мнения???
vrangelov - специалист
n.ganev написа:
Извинявай, Красене но цитираш Lazar-а, който е учил и практикува ТОПЛОТЕХНИКА И ТОПЛОЕНЕРГЕТИКА и като такъв със сигурност знае какво прави и пише, докато аз ...
Ти му се извиняваш на krasen1, но сега ще се окаже, че LazarGanev не е учил топлотехника и топлоенергетика и ще трябва пак да му се извиняваш, че грешно си предположил. Доколкото си спомням, от нещата, които е писал LazarGanev, е завършил ДВГ, което от своя страна не му забранява да влиза в спор с хората които са завършили топлотехника, като AntonBM например.
Нека не налагаме нечие мнение, като по-ценно от останалите. Аз лично ценя мненията на LazarGanev за газовите котли. При пелетите за по-ценни смятам мненията на krasen1 и fox_vt. Това обаче си е мое мнение и не се опитвам да го налагам никому. Замалко да пропусна filmatoplo, когото самятам за най-вещ при пиролизните котли. Ако съм изпуснал някой, да извинява!

Поздрави!
filmatoplo - майстор
Обадете му се на представителя да я погледне.
milenskior - специалист
dorzo написа:
Я кажете къде бъркам.Имам котел и горелка на Грейко 30.Тъй като в Карнобат не иска да дойде представителя на Грейко(той си знае кой е)се мъча сам с настройките.Горя шлюпка.На каквито и да е градуси нагласена температурата на водата винаги си работи горелката на втора степен и на минус девет градуса от зададената.Независимо дали съм задал 70 гр. или 50гр. винаги поддържа минус 9гр. и втора степен.Мнения???
Каква диференциална разлика си задал за превключването на степените?
Фабрично е настроено на 10-5-0.
Това че ти поддържа разлика от 9 градуса от зададената, не е проблем. Просто на втора степен при теб системата явно влиза в равновесие. Демек каквото отдаде горелката и усвои котела се излъчва от радиаторите и температурата нито пада, нито се качва.
Ако искаш да поддържаш по-висока температура на водата просто увеличи настроената температура на горелката.
Грешно е ако си мислиш че ако си задал 60 градуса на горелката то тя трябва да ги поддържа.
Аз например задавам 50 градуса на горелката а водата ми стои на 45, като горелката модулира между 2 и 1 степен, но при мен диференциалните разлики са 8-4-0.
Ако се свият още разликите ще се покачи още температурата на водата която ще се поддържа.
От цялото това писане исках да ти обясня, че не е проблем че ти поддържа с 9 градуса по-малко от зададеното, а си е нормално.
filmatoplo - майстор
Точно така,от диференса зависи и от баланнса на мощностите горелка радиаатори.
dorzo - специалист
А аз обяснявам че каквато и темература да му дам дали е 70 или 55 все си прави тази разлика.Това значи че мощността си я има,просто нещо ми убягва в настройките.Не ми се струва нормално при зададени 70гр. да поддържа 61-63гр на втора степен и при зададени 60гр. да поддържа 51-53гр пак на втора степен.Това мога да го правя в един и същи ден при еднаква конумация.Губи ми се икономията при тази ситуация защото работи все на втора степен.
filmatoplo - майстор
Тази втора степен при теб се предполага че е около 15-20 киловата,затова с лекота се справя, много хора се мъчат да постигнат степен 2. Каква е целта, да свалиш на степен 1 ли, или в изчакване.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: