• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
3000 за аспиратор няма да дам :)... А някакъв магазин/дистрибутор в София, където да ги погледна?
Chefo77 - майстор
Аз днес най-накрая си монтирах Тека-та ... със 150 мм ПЕ въздуховод, заустен в комина (в къща съм). Първата скорост не се чува (по документи - 45 децибела), втора и трета - малко повече. Само на турбо-то шума е осезаем, но ... 1200 кубика са си 1200 кубика. Жената пЕче шишчета на скарата (върху печката) и пържи картофки ... на метър от ширма не се усеща какво готви.
Прасчо, разгледай Тека - за двете питанки. Не защото си взех Тека (то си има причина за това), а защото съм ги срещал в доста кухни, и то нелоши.
prascho - майстор
Благодаря. Имате ли представа кой е дистрибутор на Тека за София? Ако има мострена зала най-хубаво.
dadko - майстор
Имат и мострена зала(шоурум) на цариградско шосе 135 ( в сградата на Office Express)
https://www.google.bg/maps/@42.6540794, ... MXrLaw!2e0
shadowman - майстор
Аз в нас си сложих Лино (всичките ми уреди са от лексгруп) за 200 пари и с 750 кубика. Тека всъщност лъжат или по-скоро заблуждават в описанието си за мощността на апираторите. Понеже част от работата ми е да си имам взимане даване с уреди ми казаха, че при аспираторите за вграждане най-мощния мотор който се поставя е 900 кубика. Този на тека за който пише чефо 77 не го знам но ако пусне линк ще го видим колко е всъщност.

Линото не е кийско (както прочетох по-горе), прави се в Турция с части на фабер), някой да не си мисли, че пък тека идва от Испания, там където съм видял надпис с произхода е пишело made in Turke.
Последна промяна от shadowman на нед дек 28, 2014 9:30 pm, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
prascho написа:
Моля за съвети относно 10 см до тавана. Необходими ли са в действителност за да "диша" мебелта. Както и да не се влияе от влажността на фурната, която отива на горе и се задържа в горните ъгли на стената. Задната стена е вътрешна нарочно с цел избягване на конденз.
Или правиш 20 см разтояние да може да се чисти или не оставяй нищо, че трудно се почиства 10 см дупка, в нас съм до тавана.

Също така в една от темите чета, че не е хубаво да се поръчват ПДЧ плоскости /мебели/ през зимните месеци тъй като студът действа кофти при кантирането. Какво ще препоръчате? Да изчакам с поръчката до април ли?
Това е проблем ако помещението в което се кантира не се отоплява. Смятам, че който иска да изкарва от това пари ще трябва да си е решил този проблем, отделно от това има кантиращи машини с подгряваща греда която загрява детайла преди да се кантира.
Chefo77 - майстор
shadowman написа:
Аз в нас си сложих Лино (всичките ми уреди са от лексгруп) за 200 пари и с 750 кубика. Тека всъщност лъжат или по-скоро заблуждават в описанието си за мощността на апираторите. Понеже част от работата ми е да си имам взимане даване с уреди ми казаха, че при аспираторите за вграждане най-мощния мотор който се поставя е 900 кубика. Този на тека за който пише чефо 77 не го знам но ако пусне линк ще го видим колко е всъщност.

Линото не е кийско (както прочетох по-горе), прави се в Турция с части на фабер), някой да не си мисли, че пък тека идва от Испания, там където съм видял надпис с произхода е пишело made in Turke.
http://www.teka.com/bg/products/view/24 ... dbp_60_pro

Не съм казал, че е за вграждане. Каминен тип е и е на 150 мм отвор. 1200 кубика е при интензивен режим, и Лино имат такива аспиратори. То си пише. Както на моята табелка си пише и че е произведен в Испания (освен ако Spain не означава Турция), ако държиш ще го снимам :)
Поне не са като други марки, които леееко пропускат информацията за параметрите по EN-61591 и споделят само максималните изобщо.
prascho - майстор
Една година по-късно..... :-D .

Тъй, останах си аз на варианта със поръчка по размери на кухненските шкафчета. Имам една питанка:

1.Тъй като пералнята остана в края на кухненския плот това, за което си мисля аз е: странична плоскост от 18мм ПДЧ под плота между пералнята и хладилника + гръб от 18мм ПДЧ зад пералнята. Получилото се Г ще бъде свързано към шкафа за мивката посредством две ъглови планки. Плотът ще легне върху тях. Допълнително една плоскост от 18мм ПДЧ между пералнята и хладилник, която да свърже долните и горните шкафове странично. Ще раздели шкафовете от хладилника като му обособи ниша.

Имате ли други идеи за укрепване на тази част?

П.П. Ако се вземе пералня с дълбочина 50см може да се мисли и врата с панти.

Прикачен файл

P2031551.JPG
P2031551.JPG (95.04 KиБ) Видяна 4152 пъти

Прикачен файл

P2031552.JPG
P2031552.JPG (93.96 KиБ) Видяна 4152 пъти
prascho - майстор
здравейте,

Разглеждайки снимките в темата на blade_x забелязах, че мивката е до фурната. През изминалата година нямам идея защо ми бе заседнала в главата идеята, че не е много удачно да са в пряко съседство. И така за около 2 часа преминах от вариант 2 към вариант 3 /крайно разположение/.Искам да зачеркнете и да не обръщате внимание на горното ми мнение.

Измерих разстоянията оставени за мивка /1,35-1,65м водопровод и канал/ и пералня /водопровод и контакт/. Те много добре съвпадат с новото разположение - вариант 3. Получава се последователност от шкаф-уред-шкаф-уред-шкаф уред /равномерно разпределение на тежестта по цялата дължина/. Пералнята е между шкафове. Ама друго е да отлежи в главата на човек една идея година време :? .

И сега по съществените въпроси:
1. Оставил съм дълбочина на долни шкафове от 540мм и 520мм /мивка и пералня/...добре ли е дълбочината?
2. Горните шкафове са с дълбочина 280мм + 18мм /врати/?
3. Добре ли е да има плоскост, която да обединява долните и горните рафтове откъм хладилника. Да не се вижда хладилника отстрани.... /обособена ниша за хладилника/
4. Вратата на шкафа на мивката да бъде 60см или 2х30см?

Прикачен файл

P2041558.JPG
P2041558.JPG (108.72 KиБ) Видяна 4093 пъти

Прикачен файл

P2041560.JPG
P2041560.JPG (79.77 KиБ) Видяна 4093 пъти
Последна промяна от prascho на ср фев 04, 2015 11:01 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: