• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Чираче - майстор
Имам спешен въпрос към кулинарите в раздела. Не съм правил домашни суджуци от много време. Тая година реших да правя. Но времето е много влажно, мъгливо, топло и без вятър. Сложени са на терасата, но не могат да съхнат. Освен това няколко от тях са се допрели, и са започнали да побеляват в мястото на допиране, и се усеща неприятен дъх. Снощи ги сложих във фризера, за да не отидат в контейнера. Какъв съвет ще ми дадете?
stiv1961 - майстор
Наистина времето е гадно в момента за веяни деликатеси :sad: , и аз днес обмазах моите мезета, но в тоя дъжд и тая влага във въздуха не смея да ги закачам на кола. Не е необходимо да са във фризера, ако имаш място в хладилника ги окачи временно на решетките....... и мерданиш да станат тънки чуджуци :)
Последна промяна от stiv1961 на ср дек 17, 2014 6:25 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Във стаята срещу вентилатор. В хладилника може, но стават с твърда повърхност, а вътре меки.
Чираче - майстор
В процес на местене на покъщнина съм, и нямам вентилатор. Казваш в хладилника. Ама как се поместват 25 кг суджуци в хладилник, без да се допират? Ако не са във фризера, ще обгазя цялата махала. И кучетата ще избягат. Сам съм си виновен, че се реших да правя такова количество.
КИМИ - специалист
Замрази ги във фризера и като стане сухо и под 0- та-
окачвай да висят, друго спасение няма, щом нямаш вентилатор.
jinio - специалист
Ето новата зарядка.

Прикачен файл

DSC_0193 (Copy).JPG
Пет килца свински изрезки от кланница в съседна Гърция, 2,5 евро за килограм, пресни не замразени.
DSC_0193 (Copy).JPG (82.7 KиБ) Видяна 2304 пъти

Прикачен файл

DSC_0196 (Copy).JPG
Нарязани и забъркани с подправки и оставени да престоят 24 часа.
DSC_0196 (Copy).JPG (100.37 KиБ) Видяна 2304 пъти

Прикачен файл

DSC_0199 (Copy).JPG
Фисрта в действие
DSC_0199 (Copy).JPG (82.84 KиБ) Видяна 2304 пъти

Прикачен файл

DSC_0202 (Copy).JPG
И крайния резултата. Предстои окачването им в сушилната и последваща дегустация.
DSC_0202 (Copy).JPG (85.94 KиБ) Видяна 2304 пъти
stiv1961 - майстор
Айде на прътаааа :) , утре ще обмажа дядото с вълшебната обмазка и....... ще чакам :partyman:

Прикачен файл

DSCN01091.JPG
Теди - специалист
stiv1961 написа:
Айде на прътаааа :) , утре ще обмажа дядото с вълшебната обмазка и....... ще чакам :partyman:
То туй е най-трудното, чакането.
Забелязвам, че върху суджуците ми се появява в начален стадии бял мъх. Не знам само дали е от магията с луканката дето му я правих или от гадното време е тръгнал да плесенясва. :?
big_death - специалист
Белия мъх не е проблемен , а зеления.
valentor - специалист
Зелено имах преди няколко години, когато се беше наложило да суша в хладилник. Като се появи зеленото го измих с ракия и нямаше проблем.
Проблемът е че тази година/зима , изглежда ,че пак ще къпя сужуци в ракия, че е прекомерно топло, и имам бели петна ,които не ми харесват.
Едните са ми от 20-ти ноември, а другите от 26-ти, а сякаш са по на десет дена. Пълна гадост..нооо те не знаят батЮ им колко е тъп и упорит
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: