• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Теди - специалист
Явно не си опитвал каква става ракията с истнски мед. Два нтурални продукта в едно, ракията става мка и пивка въпреки високия градус. След седмица ще я затворя за два месеца в бурета и март ще и се наслаждаваме. Ще ни е сладка "като мед". :-D
valentor - специалист
И аз ,момци , приключих с втората процедура от преработката на втория гроздов сок, и след съответната редукция , с пречистена изпарена и втечнена вода, от аптеката, поставих този приведен в съответствие резултат в дъбови дрешки , за да възмъжее след годинка
КИМИ - специалист
Теди написа:
Явно не си опитвал каква става ракията с истнски мед. Два нтурални продукта в едно, ракията става мка и пивка въпреки високия градус. След седмица ще я затворя за два месеца в бурета и март ще и се наслаждаваме. Ще ни е сладка "като мед". :-D
Теди,
няма никава възможност меда в каквато и да е форма да премине в дестилата, ако не е участвал във ферментацията.
Ако искаш ракия с мед- добави мед в готовата ракия, някои правят прочутата греяна ракия...
Запомни едно: Нищо от меда не преминава през лулата на казана, нито като вкус, нито като аромат, защото не е изобщо част от ферментационната база, т.е. алкохол,
иначе ако си вменяваш някакви допринесени вкусове специално от меда- мажи с него където искаш по казана, отвън, отвътре, все пак не е забранено. :thumbs:
Теди - специалист
Ок, пробвай и тогава се изкажи. Ако искаш ще ти пратя да пробваш, все пак вярвам на това което съм пил, а не чел. :)
kuger - майстор
Темата е за вино, но: На времето старците по село мажеха капака на казана с мед, и поръсваха намазаното със счукана "дъвка" /някаква смола на гранули, която се купуваше от аптеките/. Продукта получаваше невероятно мек вкус, но особен, не всеки го харесваше. Питието ставаше за "употреба" почти веднага. :partyman:
КИМИ - специалист
Теди написа:
Ок, пробвай и тогава се изкажи. Ако искаш ще ти пратя да пробваш, все пак вярвам на това което съм пил, а не чел. :)
Прав си, не вземай на 100% всичко от нета за вярно, че е пълно със самозвани професори.
Опита е най-важното "На вкус и цвет- товарищей нет". :thumbs:

kuger написа:
На времето старците по село мажеха капака на казана с мед, и поръсваха намазаното със счукана "дъвка" /някаква смола на гранули, която се купуваше от аптеките/.
Това е медицинска дъвка, маже се когато се прави анасонлийка ракия, разбира се се добавя и звездовиден анасон, това е разликата от мастиката, на която анасона и дъвката се добавят на спирт и дестилирана вода.
vvg - специалист
КИМИ написа:
Теди написа:
Прав си, не вземай на 100% всичко от нета за вярно, че е пълно със самозвани професори.
Опита е най-важното "На вкус и цвет- товарищей нет". :thumbs:

kuger написа:
На времето старците по село мажеха капака на казана с мед, и поръсваха намазаното със счукана "дъвка" /някаква смола на гранули, която се купуваше от аптеките/.
Това е медицинска дъвка, маже се когато се прави анасонлийка ракия, разбира се се добавя и звездовиден анасон, това е разликата от мастиката, на която анасона и дъвката се добавят на спирт и дестилирана вода.

За мастиката се добавят анетолови капки, затоплени на водна баня, мед. дъвка /гръцки сакъз/,захарен сироп и дестилирана вода до започване сместа да побелява.Дори и да побелее се добавя спирт до избистряне.Добавките се слагат в изброената последователност...Наздраве...
Теди - специалист
Между другото търсих анетолови капки бая време и не намерих. По хуманитарните аптеки няма, но и в аграрните не намерих, изобщо къде трябва да търся?
stiv1961 - майстор
Аз съм купувал от билкова аптека- там търси :)
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: