Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
legionerabg - помощник
Извинявам се предварително може би темата я има,изчетох много теми във форума но така и не намирам това което ме интересува.Преди да задам и аз моя въпрос малко инфо да ви дам.Искам да си купя къща на поносима цена.Но за да е купя тази къща трябва да съборя втория етаж защото е гредоред.А всеки знае че гредореда е нож с две остриета.Но дори и да е много здрав гредореда.Нали се сещате че се почват замаски плочки и така нататък което го товари и не се знае дали ще издържи.Говорим за къща на два етажа.На първия етаж има 3 стай.Първата стая е 8 квадрата втората 12 и третата е 20 квадрата.И до тях с отделен вход има работилница която може да се направи на стая която е 40 квадрата.На втория етаж стаите са същите като на първия.Първата стая е 8 квадрата втората 12 и третата 20 и до тях е самалък(пада се над работилницата)Мен ме интересува колко кубика бетон ще са ми необходими за плоча 80 квадрата между първия и втория етаж.Плуюс плочата над втория етаж .Колко арматура ще ми е необходима за тези плочи плюс гредите над вратите и прозорците.Колко тухли като броика ще са ми необходими.След това за покрива колко греди летви и попове като броика.После колко бройки цигли.След което шпакловки замаски лепила гипсокартони и така нататък.С едно изречение КОЛКО ПАРИ ЩЕ СА МИ НЕОБХОДИМИ ДА ВДИГНА НАНОВО ВТОРИЯ ЕТАЖ ПЛЮС ДА НАПРАВЯ И РЕМОНТ НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ.И ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА БОРАВИТЕ С ЦИФРИ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Последна промяна от legionerabg на ср дек 24, 2014 8:28 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
legionerabg написа:
...КОЛКО ПАРИ ЩЕ СА МИ НЕОБХОДИМИ ДА ДИГНА НАНОВО ВТОРИЯ ЕТАЖ ПЛЮС ДА НАПРАВЯ И РЕМОНТ НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ.И ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА БОРАВИТЕ С ЦИФРИ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
137 000 лева.

Благодаря!

:lol:
dadko - майстор
Е, не така. Човека иска само да му се направи подробна количествено-стойностна сметка, а ти съвсемго отчая. Не са толкова стряскащи цифрите. Смятах, смятах - по моите сметки излиза към 125 700 лв., ама щото съм заложил 3-сантиметрови летви за под циглите, а ти си смятал с 4-сантиметрови вероятно. И си сложил от по-скъпия латекс за ремонта на долния етаж...там те излових :wink:
Lisko - майстор
legionerabg написа:
Но за да е купя тази къща трябва да съборя втория етаж защото е гредоред.А всеки знае че гредореда е нож с две остриета.Но дори и да е много здрав гредореда.
1. Предполагам искаш да кажеш "след като я" а не "за да е"
2. Аз не знам. Кои са двете остриета ?
3. Третото изречение не го разбрах щото няма сказуемо.

В кофти състояние ли е наличния гредоред, или просто си имаш едно наум ? Ако не е зле, защо е необходима цялата галимация ?
legionerabg - помощник
Извинявам се на всички но искам да кажа само едно нещо и без да ми се сърди никой.Аз от къщи и строителство на къщи не разбирам но колкото и да не разбирам искам да кажа следното аз за 137 или 125 ще си купя къща пълен тунинг и само ще се събуя и ще си легна да спя а не да правя ремонт на стара къща
legionerabg - помощник
Не знам дали е в кофти състояние просто си имам едно наум или така да го кажа.Позамислете се върху гредоред може ли да се прави замаска на пода да се слагат плочки в коридор да се прави баня с теракот фаянс и така нататък.Или пък да се махат преградни стени да за да се разширят стаите.Със сигурност гредореда няма да издържи Относно това дали е необходима цялата галимация искам да кажа следното това са 3 стай по 8-12-20 квадрата всяка общо 40.В коя от трите стаи ще бъде детската?Всеки знае че детската трябва да е голяма.В коя стая ще е спалнята та само спалнята ми е 140мм на 190мм.Затова искам да е разщиря за да стане по просторна.Та аз сега живея в кибритена кутийка от 64квадрата.Аз искам да имам къща в която да се ширя.Аз ви питам за 2 ПЛОЧИ ПО 80 КВАДРАТА КОЛКО БЕТОН ЩЕ МИ Е НЕОБХОДИМО КЛУЧОВАТА ДУМА Е КОЛКО..КОЛКО АРМАТУРА ЩЕ МИ ТРЯБВА.КОЛКО ТУХЛИ ЩЕ МИ ТРЯБВАТ КАТО БРОИКА КОЛКО ЦИГЛИ ШЕ МИ ТРЯБВАТ.С ЕДНА ДУМА ИСКАМ ДА МИ СЕ ИЗБРОИ АКО Е ВЪЗМОЖНО ВСЯКО ЕДНО НЕЩО КАТО БРОЙКА КОЕТО ЩЕ МИ Е НЕОБХОДИМО(ИСКАМ ДА ДАМ ЕДНИ ПРИМЕР ДА МИ КАЖЕТЕ ЗА 80 КВАДРАТА ЩЕ ТИ ТРЯБВА ТОЛКОВА И ТОЛКОВА КУБИКА БЕТОН ТОЛКОВА И ТОЛКОВА КИЛОГРАМА ЖЕЛЯЗО ТОЛКОВА И ТОЛКОВА БРОИКИ ТУХЛИ ТОЛКОВА И ТОЛКОВА ЦИГЛИ ТОЛКОВА И ТОЛКОВА ГРЕДИ ПОПОВЕ И ЛЕТВИ И ТАКА НАТАТЪК
Lisko - майстор
Ще почна с това дето питаш - не знам. Нищо не разбирам от бетонни плочи. Тия дето знаят, ако им се пише, ще напишат.
Що се отнася може ли баня, плочки и прочие върху гредоред - може и се прави. По канадския стандарт, а предполагам е заимстван от щатския - сгради до 5 етажа се правят от дърво и стават добре.
Изображение
legionerabg - помощник
Аз искам да махна втория етаж и да излея плоча защото така ще е по здрава а гредореда все пак е на минимум 40 години и като го натовариш не се знае колко ще издържи.Но все пак сърдечно благодаря
VLADO66 - майстор
Това е все едно да направиш къщата наново ,защото плочите трябва да стъпят на колони ,а те от своя страна трябва да стъпят на основи.
dadko - майстор
Като казваш, че искаш да ти се изброи- имаш впредвид някой да го сметне вместо теб.
Не се обиждай, но този тип сметки се учат във втори клас (таблицата за умножение)
Обема е дължина умножено по широчина, умножено по височина. Когато трите дименсии са в метри- получаваш кубични метри.
И ето- смятам вместо трб: Твоята плоча от 80 кв. м, умножено по височина 0,1м (10см) прави 8 куб. м. За две плочи- се получават 16 кубика бетон.

За другите изчисления- не си дал достатъчно иформация, за да може някой да ти направи точни изчисления, тъй като никой, освен теб не знае размери (не квадратури) на отделните помещения. Ако се знаят размерите на помещенията и с каква дебелина са зидовете- може съответно да се пресметнат броя тухли за зидарията.
(За зид 25 см:дължина на стената(в метри), умножено по дебелината на зида (0,25), умножено по светлата височина на помещението- която може би и ти не знаеш колко, но да речем 2,60 м.) Значи- узнаваш колко кубика плътна зидария имаш...В един куб. метър участват 96 тухли четворки, но можеш да смяташ със 100 за по- лесно. За преградни стени разходната норма е в квадратни метри. Не питай защо-измислилиса го, за да ти е по-трудно. Та, в един кв. м преграден зид- участват 16 бр. тухли четворки или ако ще зидаш с единички- 52 бр. единични тухли. За по- прецизни сметки- можеш да извадиш отворите за врати и прозорци.
Така, че- хващай молива и смятай. Като искаш някой да го направи вместо теб- качи някоя картинка с размери на всяко помещение.
Колкото за армировката- тя не се прави по квадратура на помещението. Армирането на 20 кв. м плоча с размери 5 на 4 м е едно, а на коридор със същата квадратура с размери 10 на 2м- съвсем друго.
Тук вече се прави армировъчен план, за да се каже колко и с каква дебелина арматурно желязо ще ти трябва...
Има и усреднени сметки, но то си има и усреднени данни за груб строеж- колко $ е квадратния метър...
Освен бетонови работи- имаш кофраж, декофраж, за зидарията освен тухли- ще ти е необходим вароциментов разтвор, при всички строителни дейности, които няма да извършваш сам- освен разходи за материали-трябва да предвидиш и разходи за труд... Предвидил си, че ще ти трябват попове и летви за покрив, а тая къща Ел инсталация и В и К- няма ли да има?...
Толкоз от мен. Доста пописах като за разсънване
Последна промяна от dadko на ср дек 24, 2014 6:58 am, променено общо 1 път.

Тема "Купуване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: