• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bogesmen - напреднал
Orisis написа:
Здравейте,
От скоро имам BURNiT PM 15 (10 дена) досега съм и чистил само тавичката, но от два дена веднъж дневно ми дава грешка ALARM 7. Изключвам и включвам отново и се оправя. Техникът, който идва да ми поставя камината ми каза, че е хубаво веднъж седмично да се чисти, а и от форума това което разбрах, че тази грешка се появява при натрупване на пепел. Техникът ми каза че най-добре е да си взема прахосмукачка. В случай мисля да си я почиствам ръчно - поне на тоя етап. Техникът ми каза, че се отваряли и страничните капаци и там имало някакви отвори. Помъчих се да развия болтчетата отгоре, които държат страничните капаци според мен, но са с малки шестограми и не помръдват и ме е страх да не заобля или окривя нещо. Другото, което ми направи впечатление е, че в книжката пише, че страничните панели се свалят на 23 КВ, а на 15 КВ се развиват отдолу където е тавичката за пепелта. На кого да вярвам на книжката или на техника? И колко често чистите вашите? Благодаря предварително
Камините се почистват само с "прахосмукачка за пепел". Водят се и прахосмукачка за барбекю. Трябва да са модел със собствен двигател. Има ги в нета и по-големите хипермаркети на цена 50-80лв.Почистването трябва да е всеки ден на огнището, като задължително се почиства и под чугуненото "канче" където падат пелетите, защото отдолу влиза въздуха за горене. Веднъж на месец чистя и отгоре през димогарните тръби. По - горе бях писал за много успешното използване на един накрайник с четка по него от една стара прахосмукачка - чисти стъклото идеално. На първата година трябва да я изчисти фирмата /цялостно/, която е разписала гаранцията и да поднови същата за още една година.
Относно появилата се корозия, на някои колеги бих препоръчал следното:
1 / С телена четка се почиства корозията.
2 / Напръскайте със спрей боя за печки, камини, двигатели. Има го навсякъде издържа 700-800градуса на цена 10-12лв.
3 / Изчакайте да изсъхне около 30мин. За по-бързо съхнене може да се напръска когато не е изстинала напълно камерата - около 30мин. след изгасването.
4 / Палете спокойно спрея стига за дълго време.
Спрея Може и да се използва за боядисване на горната част на камината ако се е позахабила.
Честита Коледа на всички участници във Форума!
Даниел Филипов
kafaka - специалист
Честита Коледа на всички във форума!!! Специални благодарности на bogesmen за съвета със спрея за ръждата !
Много здраве и късмет желая на всички!!!
mimitoni - специалист
И аз и аз се присъединявам към пожеланията колегиии :supz: :partyman:
ivoto - специалист
Баси, взех румънски пелети... От два дена не съм гасил камината, нито пуши, нито се задръства, нито трупа планинки от пелети...
Всичко изгаря и става на прах, а калоричността е видимо далеч по-висока. 8 лева на чувал, ама се родих...
След 67636628834663 теста на всякакви български пелети, открих топлата вода... два чувала за 16 лева топлят повече от 3 чувала за 18...
И нямам никакви проблеми с горенето, каквото си мислех, че имам...
chungata - специалист
ivoto написа:
Баси, взех румънски пелети... От два дена не съм гасил камината, нито пуши, нито се задръства, нито трупа планинки от пелети...
Всичко изгаря и става на прах, а калоричността е видимо далеч по-висока. 8 лева на чувал, ама се родих...
След 67636628834663 теста на всякакви български пелети, открих топлата вода... два чувала за 16 лева топлят повече от 3 чувала за 18...
И нямам никакви проблеми с горенето, каквото си мислех, че имам...
Хубаво си я открил топлата вода,ама много дебело излиза :shock: Като го смятам тона ти идва на 536лв.
naskov - майстор
Да ама два чувала за 16лв топлят повече от 3 чувала за 18 според колегата :wink:
ivoto - специалист
трети ден с румънските... скъпи, не скъпи...повече няма да си купя други... поне докато имам възможност...
Стъклото се опушва, но много леко. От 72 часа непрекъснато горене, виждам пламъка... поопушено е, но го виждам...
За студените дни ще карам на румънски... заслужава си...
nasko_dlk - помощник
Здравейте!!!
Прочетох цялата тема от страница 1 до 14 :), но все пак не ми е ясно та ще питам.
Май месец се сдобих с камина Burnit comfort 15 kw. Отоплявам 100кв панел - саниран+вътрешна изолация. Системата съдържа 4 бр радиатори панелни по 2,5 кв + 1 панелен 3 кв + бойлер 100 л с една серпентина + 2*5 алуминиеви ребра съответно в банята и тоалетната. МОЛЯ някой да ми помогне с настройките на камината. Основния ми проблем е че гори 1 чувалче пелетки 15 кг. за около 8 часа на 1-ва степен или като е в модулация, а както прочетох има колеги с по - голямата 23 кв камина горят по чувал и малко за денонощие. ПОМОЩ!!! Единственото което успях да направя е да вляза в сервизното меню и намалих секундите за пускане на пелети на -4, както бяха писали по назад в темата колегите.
Svezar - специалист
Ами освен да намалиш и самата доза /например на 0,7/ друго няма много какво да направиш,а и забелязах че първоначалната доза за палене е доста височка тя също може да се намали както и времето до първата доза след запалване ! От там нататък всичко е до топлозагуби и от предпочитана температура на жилището,дори и 1-2 градуса там имат значение /дали да е 22 или 24/ :idea:
nasko_dlk - помощник
Проблема е че не зная от къде да я намаля дозата в това меню. по нагоре пишете, че променяте дозата и оборотите на вентилатора, ако е възможно като за по простички хора да ми обясните ще бъда много благодарен.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: