Темата е за производители на пелети,моля не я разводнявайте с други неща
Утре ще взимам един тон от фирма БРОД в Бургас и след 2-3 дни ще дам отзиви за тях /пълен ми е бункера и няма как да почна да ги горя веднага / ! На първо четене /външен вид/ са доста бели,нооо и доста крехки ,да видим какво ще стане със шнека като почне да ги мели 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar
- специалист
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
Svezar
- специалист
Вече от доста време горя от Брод-ските и мнението ми е че не са кой знае какво,пепел правят в приемливи количества,но както казах са доста крехки което води до доста различни дози,поне засега не се е стигнало до задръстване на шнека,но пък шлака на скарата става в стабилни количества макар да е много мека и пада с едно докосване, но все пак на денонощие трябва да се почиства иначе може да доведе до задръстване на пелети в тръбата
Като калоричност също не са кой знае какво-за да докарам температурата на несебърските /фирма Шарк/ трябваше сериозно да вдигна дозите ! Като крайна препоръка мога да кажа че ако няма какви други да вземете за 360лв на тон стават,но определено не са ми фаворити! Ако тези на фирма Шарк не правеха тези черни сажди щяха да са най-добрите които съм горил засега !
n.ganev
- майстор
ЧНГ на всички. Струва ми се бях писал за нов производител, който се появи есента от Балван и първите впечатления бяха че са доста добри и на добра цена - 280лв/тон октомври. Пробвах ги в няколко различни гореки и дадоха добри резултати. Известно време не продаваха, тъй като машините им се повредили и сега отново продават на цена 400лв/тон а качеството е под всякяква критика според ползватели. Техен клиент ми каза че е посетил фабриката и докато е търсил собственика е огледал производството - за жалост е видял материала за пелети и е имало доста кора и дънери. Дано някой близък на този производител чете, а и колеги имащи намерение да ползват такива пелети за да искат сертификат защото октомври ме уверявяха, че всеки момент ще имат сертификат.
°niksi°
- помощник
Имате ли някакъв опит с тези пелети:
http://toriapeleti.com/
На мен човека който ми слага котела и горелката ми каза, че ползвал такива и е доволен.
Близо тон изгорих, но нямам никаква база за сравнение.
http://toriapeleti.com/
На мен човека който ми слага котела и горелката ми каза, че ползвал такива и е доволен.
Близо тон изгорих, но нямам никаква база за сравнение.
Svezar
- специалист
Ето и едно малко експериментче с три вида пелети ,от ляво на на дясно са на фирма 1.Брод-Бургас 2.Шарк-Несебър 3.Миролюбово
,първата снимка е 30 сек. след слагането във водата,втората е час по-късно след разбъркване и утаяване. Извода за мен е че тези на Брод са мноооого зле,разпадат се за секунди и с пръсти не може да напипаш материал след това в разтвора. Другите два вида се разтварят за много повече време и оставят плътна купчинка материал, а разликата според мен е че тези на Шарк се правят от смляна дървесина /предимно чам/ видно по големите частици дърво а тези от Миролюбово от ситен талаш /от дървопреработващи фирми/ -80% бук и дъб и 20% чам затова частиците са фини и няма парченца.

,първата снимка е 30 сек. след слагането във водата,втората е час по-късно след разбъркване и утаяване. Извода за мен е че тези на Брод са мноооого зле,разпадат се за секунди и с пръсти не може да напипаш материал след това в разтвора. Другите два вида се разтварят за много повече време и оставят плътна купчинка материал, а разликата според мен е че тези на Шарк се правят от смляна дървесина /предимно чам/ видно по големите частици дърво а тези от Миролюбово от ситен талаш /от дървопреработващи фирми/ -80% бук и дъб и 20% чам затова частиците са фини и няма парченца.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература