• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Темата е за производители на пелети,моля не я разводнявайте с други неща [-X Утре ще взимам един тон от фирма БРОД в Бургас и след 2-3 дни ще дам отзиви за тях /пълен ми е бункера и няма как да почна да ги горя веднага / ! На първо четене /външен вид/ са доста бели,нооо и доста крехки ,да видим какво ще стане със шнека като почне да ги мели :?
Svezar - специалист
Вече от доста време горя от Брод-ските и мнението ми е че не са кой знае какво,пепел правят в приемливи количества,но както казах са доста крехки което води до доста различни дози,поне засега не се е стигнало до задръстване на шнека,но пък шлака на скарата става в стабилни количества макар да е много мека и пада с едно докосване, но все пак на денонощие трябва да се почиства иначе може да доведе до задръстване на пелети в тръбата :idea: Като калоричност също не са кой знае какво-за да докарам температурата на несебърските /фирма Шарк/ трябваше сериозно да вдигна дозите ! Като крайна препоръка мога да кажа че ако няма какви други да вземете за 360лв на тон стават,но определено не са ми фаворити! Ако тези на фирма Шарк не правеха тези черни сажди щяха да са най-добрите които съм горил засега !
n.ganev - майстор
ЧНГ на всички. Струва ми се бях писал за нов производител, който се появи есента от Балван и първите впечатления бяха че са доста добри и на добра цена - 280лв/тон октомври. Пробвах ги в няколко различни гореки и дадоха добри резултати. Известно време не продаваха, тъй като машините им се повредили и сега отново продават на цена 400лв/тон а качеството е под всякяква критика според ползватели. Техен клиент ми каза че е посетил фабриката и докато е търсил собственика е огледал производството - за жалост е видял материала за пелети и е имало доста кора и дънери. Дано някой близък на този производител чете, а и колеги имащи намерение да ползват такива пелети за да искат сертификат защото октомври ме уверявяха, че всеки момент ще имат сертификат.
°niksi° - помощник
Имате ли някакъв опит с тези пелети:
http://toriapeleti.com/
На мен човека който ми слага котела и горелката ми каза, че ползвал такива и е доволен.
Близо тон изгорих, но нямам никаква база за сравнение.
rosso666 - специалист
А какъв ти е котела колега
°niksi° - помощник
Котела е Грейко с горелка RB32 пак тяхна.
Въпроса е пелетите като пелети стават ли или да търся нещо друго като марка.
n.ganev - майстор
Първо направи настройките както те посъветва колега в друга тема за да заработи добре горелката и тогава постепенно изчиствай нещата едно по едно.
rosso666 - специалист
С тази горелка не би трянвало да се притесняваш от качеството на пелетите.би трябвало да те води цената.
°niksi° - помощник
Цената им е 340 лв/т
Просто питах ако някой ги е ползвал повечко има ли наблюдение, аз съм доволен, но все пак нямам никаква база за сравнение.
Сипах малко във чаша вода както пише насам-натам, раздуха се и станаха на каша.
Svezar - специалист
Ето и едно малко експериментче с три вида пелети ,от ляво на на дясно са на фирма 1.Брод-Бургас 2.Шарк-Несебър 3.Миролюбово
,първата снимка е 30 сек. след слагането във водата,втората е час по-късно след разбъркване и утаяване. Извода за мен е че тези на Брод са мноооого зле,разпадат се за секунди и с пръсти не може да напипаш материал след това в разтвора. Другите два вида се разтварят за много повече време и оставят плътна купчинка материал, а разликата според мен е че тези на Шарк се правят от смляна дървесина /предимно чам/ видно по големите частици дърво а тези от Миролюбово от ситен талаш /от дървопреработващи фирми/ -80% бук и дъб и 20% чам затова частиците са фини и няма парченца.
Изображение
Изображение
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: