• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Няма файда от тая работа. И какво като ламбата я стопли щом ти замръзне в тръбичките?
:partyman:
ESPACE - майстор
В Кауфланд продават поне 4 вида течности за чистачки. Винаги си купувам от тези в 5 литровите тубички K-Classic или готова до -20 или такава до -30л Тази дето е до -30 дори я разреждам. Никога не ми е замръзвала, а според мен е читава течност. Тубата е от този вид
Изображение
kozl - майстор
Тя и тая тема - стана като локума. Колкото повече го месиш повече се разтяга.
Моловете са далече, а приятели с гаражи де са? Закъса колега със същия проблем. Вкара колата в гаража, размръзна, се сменихме лятната със зимна течност. Така е приятел в нужда се опознава.
То замръзването на течността е един проблем, който се избягва със зимна течност. Ами пежото дърто вече пропуща през уплътненията и като влезе вода във вратите и замръзне и ключалките блокират тогава спасение в мола или гаража.
По принцип спирта размръзява леда и ако казанчето не е било пълно може да се получи нещо. Аз веднъж пробвах и ефекта беше частичен. Щото каква е целта да не се спука казанчето или да пръска нещо на стъклото :?
Ама така сме ние тука бълхарите. Ще опитаме и соленото и тоягите и накрая ще паркираме в гаража.
Ами и аз сипах един паток една зима, оти не се пиеше (не съм прозводител - излъгаха ме с литър), а и кой да го преработва и вместо в канала излях го резервоара на чистачките. И като ме надушиха полицаите и те ти излишни емоции и нерви, загуба на време.......
Иначе сме изобретателни - бъка от идеи всекакви, ала добре си е с гаража. То вместо да си пълен с идеи, по добре е да спестиш пари за гараж, че и местата за паркиране намаляха в градската среда.
Но студа не жали. Ей на празниците се събрали, ората къщите си напуснали, тръбите се смръзнали, чешмите без вода са останали.
fox_vt - майстор
Гаража не е манна небесна като имаш менте течност.В случая описан от мен замръзва в движение,и знаеш ли че като тръгнеш от софия чак на 3 или 4 тата бензиностанция имат налична топла вода-ех българия българия :sad:
kuger - майстор
ESPACE написа:
В Кауфланд продават поне 4 вида течности за чистачки. Винаги си купувам от тези в 5 литровите тубички K-Classic или готова до -20 или такава до -30л Тази дето е до -30 дори я разреждам. Никога не ми е замръзвала, а според мен е читава течност. Тубата е от този вид
Изображение
Точно тази течност имах предвид.
kozl - майстор
fox_vt написа:
Гаража не е манна небесна като имаш менте течност.В случая описан от мен замръзва в движение,и знаеш ли че като тръгнеш от софия чак на 3 или 4 тата бензиностанция имат налична топла вода-ех България България :sad:
Става въпрос не за замръзване извън гараж, а за размръзяване в гараж. Е няма как само костенурките са надарени с подвижен гараж посмъртно, щото и от охлювите има тарикати дето пълзят без къща на гърба си :-D
Е все пак не прочетох какво си направил в случая? Какво е замръзнало в движение (казнче, маркучи, дюзи) и как си го размръзил, и как си източил замръзващата течност. Щото и на мен ми се е случвало да ми замръзват от обледяване дюзите в движение и да не пръскат, при това с незамръзваща течност в казанчето, но това е най-лесно отстранимото. Иначе ако смръзне течността в резервоара и топлата вода едва ли ще помогне в студено време. Пък и зависи от колата и къде е разположено резервоарчето.
Ех България, родина моя. В трети клас отнесох доста як и звучен шамар, който ми натресе класната, като гръм от яно небе, докато пишех си диктовката и "българия" съм написал. От тогиз внимавам като с България се занимавам, че от шамара още ме боли и напомня главна буква де стои.
Но сега като се замисля на България по подхожда името да и е Циганария. :?
Последна промяна от kozl на ср яну 07, 2015 2:42 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Ба си и късмета. И моето било замръзнало, осъзнах аз тоз обеден час. :shock:
Знам че последно като го гледах имах още малко розова лятна.
Лиснах му на око концентрат. Явно окото ме е излъгало или ръката трепнала?
Сега долях още концентрат и ще чакам аз в захлас чак до пунделник.
Та дават го тогаз време топло и приятно. :lol:
Johny - майстор
В авиацията противообледенителната система се зарежда с чист спирт. Натискаш бутона и реже леда като с нож. Може да се сложи в колата едно шишенце с пробита капачка и да си църкаш сутрин по стъклата. Има ги в аптеките по 100 ml.
thinkpad - майстор
Johny написа:
В авиацията противообледенителната система се зарежда с чист спирт. Натискаш бутона и реже леда като с нож. Може да се сложи в колата едно шишенце с пробита капачка и да си църкаш сутрин по стъклата. Има ги в аптеките по 100 ml.
В аптеките ги има и по 1 литър 95% етилов спирт на цена около 9лв. Излиза доста по-далавера от бутилка от 100ml, да не говорим че е повече. Иначе става с произволен твърд алкохол.
п.п Не всички имат гаражи. Примерно всред моите познати много малко има с гаражи.
hidrazin - майстор
Има технически спирт със състав 78% етилов алкохол и 21% изопропанол на цена под 5 кинта литъра. :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Течността ми за чистачки замръзна, съвети моля...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: