Лошото е че на 2108 няма нулиране на променливия ток само на DC то
И другия голям минус е че нямат опция да мерят ток с пипалата само с клещите и заради това за финни измервания се налага да държа още старото DT9208A 

fox_vt написа:И другия голям минус е че нямат опция да мерят ток с пипалата само с клещите и заради това за финни измервания се налага да държа още старото DT9208AАз и на това му намерих колая, ако разполагам само с клещите и ми се наложи да измервам малък ток. В калъфчето съм си сложил един резистор 1 ом. Свързвам резистора последователно на товара, а амперклещите в обхват на напрежение и измервам напрежението в двата края на резистора, полученото напрежение във V отговаря на ампери. Т.е. ако ти показва 0.137V това всъщност е тока - 0.137А, показанията са 1:1 със показанията на мултицета в обхват на измерване на ток. Така измервам аз малките токове с тези амперклещи обикновено на по-ниски напрежения, че е по-безопасно да работиш с ръце
kozl написа:А друг въпрос ми се върти в практиката Кой уред как измерва напрежението. Защото ми се е случвало при променливо напрежение с постоянна съставка мултимерите да дават коренно различни показания.Какво по-конкретно си измервал?
Примерно MY68 на обхват "~" отразява ли постоянната съставка, защото мисля , че не
MS2108 не съм го пробвал, но на превключвателя за "V" и "~" и "_" са на едно положение
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: