• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenogn - специалист
genzlat написа:
Каква дупчица, кви5лива,тая помпа да нее по голяма от Икарус, та да има толкова въздух в нея?За времето от както си почнал темата, ако имаш теч, до този момент да сте се издавили досега!Колега, разбирам че , си притиснат от студа, времето и семейството НО, така не се прави-това е форум / БЕЗ ДА ОБИЖДАМ НИКОГО/, той е за това, но и за друго-''краснописоречие'' например!

КАПАЦИТЕТИТЕ, които точно ще те насочат са: Филма,Лазар,Антон, Насков,Големия дракон и др.,останалите като мен ще те качват на черешата, докато се наводниш, попариш и много други поразий, които могат да последват, дано и да не разбереш за тяхното съществуване.....

Поздрави
Благодаря ти! Имам това предвид. Въпросът е, че до момента никой не може да каже какво може да се направи и как да се локализира проблема. Затова прибягнах до форумите, където вярвам има и професионални лица, които биха могли да помогнат.. Явно ще си обезвъздушавам до лятото, а тогава евентуално да се правят, каквито и да било ремонти по инсталацията.. :/
За теч - възможно ли е ако просто покапва по малко и попива във ватата? Така ще разберем сигурно след много време, защото ватата е сериозна и докато стигне до гипсокартона да разберем, че има нещо ще мине много време.. Знам ли..
idunno - специалист
Всеки, който разбира от отопление, може да го оправи- просто системата работи в голямата си част в подналягане (ако развиеш при работеща помпа холендър или ръчен обезвъздушител ще усетиш,че засмуква въздух).Премества се мястото на привързване на РС и толкова.До лятото ако обезвъздушаваш може да стигнеш и до смяна на помпата накрая.
plamenogn - специалист
idunno написа:
Всеки, който разбира от отопление, може да го оправи- просто системата работи в голямата си част в подналягане (ако развиеш при работеща помпа холендър или ръчен обезвъздушител ще усетиш,че засмуква въздух).Премества се мястото на привързване на РС и толкова.До лятото ако обезвъздушаваш може да стигнеш и до смяна на помпата накрая.
Т.е. какво предлагаш? Какво може да се направи и как пречи на помпата обезвъздушаването? :/
genzlat - специалист
Даааа, проблемът/ или проблемите/ са сериозни, а материята е трудна,има физика,термодинамика и т.н.-например АЗ, учил съм Живопис, откъде бих могъл да имам знания по тези материй? Да, затова са форумите,но /според мен/ сляпо да се прилагат,разни гадателски предположения, е лекомислено поне докато човек не си попари ръцете като мен, в опити да премахне проклетия въздух!!!

Колкото до Капацитетите, трябва да се радваме и да благодарим че, ги има тук- нека обаче не забравяме че и те са хора с професий и семейства и деца и житейски проблеми,не са длъжнии не могат на секундата да ни решат проблема. Те са няколко, а ние другите много!

Накрая-всичко е възможно,ако капе в покой, когато работи помпата вече не е безобидно капене ,водата мирно не седи, аз например я намерих върху тавана на тези съседи под мен :? Наи-точен ориентир може да ти бъде РС,като засечеш колко вода ти се губи за единица време
plamenogn - специалист
genzlat написа:
Даааа, проблемът/ или проблемите/ са сериозни, а материята е трудна,има физика,термодинамика и т.н.-например АЗ, учил съм Живопис, откъде бих могъл да имам знания по тези материй? Да, затова са форумите,но /според мен/ сляпо да се прилагат,разни гадателски предположения, е лекомислено поне докато човек не си попари ръцете като мен, в опити да премахне проклетия въздух!!!

Колкото до Капацитетите, трябва да се радваме и да благодарим че, ги има тук- нека обаче не забравяме че и те са хора с професий и семейства и деца и житейски проблеми,не са длъжнии не могат на секундата да ни решат проблема. Те са няколко, а ние другите много!

Накрая-всичко е възможно,ако капе в покой, когато работи помпата вече не е безобидно капене ,водата мирно не седи, аз например я намерих върху тавана на тези съседи под мен :? Наи-точен ориентир може да ти бъде РС,като засечеш колко вода ти се губи за единица време
Интересното е, че засякох на няколко пъти дали изобщо губи вода и за 24 часа не губи изобщо. Това изключва ли капене или теч?
Ще потърся още някой да дойде и види цялата система, то се е видяло.. :/
genzlat - специалист
Ако имаш финансова възможност- това единствения начин/ няма две еднакводейстащи системи/,най правилно е да се свържеш с доказан такъв във форума

ИМА по инертни системи 24часа може да са малко, освен това-водата се изпарява, да кажем едно балонче с въздух излиза, неговото място от какво се попълва-от водата, т.е. в РС трябва да отчетем понижение на нивото, същото би трябвало да важи и за прокапването......
idunno - специалист
http://www.dabpumps.com/dep/60110635_in ... G_2010.pdf на 8 стр. се вижда как правилно трябва да бъде свързан разширителният съд към системата.Той се явява от към нейната смукателна страна.
genzlat - специалист
Козата си сака пръч :lol: Колега idunno,показаната от теб схема е за идеалния случай- т.е. , доколкото правилно я разчитам, РС с правилния обем е поставен на правилната височина с правилния размер на свързващата тръба и най-важното от рисунката, всичко това поставено пенпердикулярно на ОКотел! В практиката, колко ли са тези случаи и колко са подобни импровизаций?
bigdragon - майстор
Пламене,
Ето я твоята система:
Прикачен файл:
plamen.jpg
plamen.jpg (55.72 KиБ) Видяна 2059 пъти
Ако е така, няма начин да не тръгне
ПП Помпата може да е и на изхода от котела, но
така ще работи на по висока температура.
Обърни внимание на дебелината на тръбите.
В твоя случай Ф20...25 и Ф16 са подходящи
genzlat - специалист
Боже, колега bigdragon,с коя програма ги чертаеш тези триизмерни схеми?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: