• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Абсолютно е така но бавен ел двигател+слаб редуктор и бърз ел.двигател и силен редуктор изобщо не е същото и тока също. :)
Айдееее... Измисли перпетуум мобилето. :-D Забравяш една мааааалака подробност - необходимите обороти на изхода на стартера (или на коляновия вал).
Ако трябва да бъдем точни мощността в дадения случай зависи от въртящия момент умножен по оборотите. Та какво се получава?
Ако сложиш на колата друг стартер дето консумира не 400А ами 200А това означава само едно - ще върти по-бавно! :-D
Ако за даден двигател за да запали нормално са му необходими ххх оборота с секунда с въртящ момент yyy то толкова трябва да лапне от акумулатора.
Независимо как я осигуряваш тази енергия - директен стартер или стартер с планетарен редуктор.
А това с ниските обороти е крайно нежелателно особено пък за дизелите. Дано си ме разбрал.
А стартерите с планетарни редуктори са ...... по-евтини. Сигурно са и три пъти по-леки. Икономията му е майката. :)
:partyman:
lubomirlz - специалист
Хидра пускай пак кардиограмата за да няма спорове :-D
Пък като стана въпрос за печки и дитце клещи да се похваля и аз, днес пристигна новата придобивка :-D
Прикачен файл:
DSC_0906.jpg
Прикачен файл:
DSC_0905.jpg

А духалката е делонги 4-5 годишна :-D
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
А стартерите с планетарни редуктори са ...... по-евтини. Сигурно са и три пъти по-леки. Икономията му е майката.
Стартерите с планетарен редуктор не искам да ги чувам. На моята кола беше такъв, с пластмасов редуктор. Смля всичко ротора, като се счупи редуктора. 100+лв назад. Иначе се чудя - има амперклещи на цена под 50лв. Щом тези над 100 не са много точни, тези под 50 какви са? Искам да взема едни да меря стартов ток на колата, да мога да хвана един проблем. Конкурентите най-вече са DT и подобни прословути марки.
lubomirlz - специалист
Ей сега измерих на моята кола, мерцедес А класа 1,6 бензин сравнително топъл двигател и доста стар акумулатор 50Ah но все още читав .
438A е първият пик :-D
Прикачен файл:
А160.JPG
А160.JPG (59.55 KиБ) Видяна 1635 пъти
hidrazin - майстор
lubomirlz написа:
... днес пристигна новата придобивка :-D
=D> =D> =D> Ха такааааа... Да си дойдем на думата. :-D Колко кинти ако не е тайна де?
lubomirlz написа:
Ей сега измерих на моята кола, мерцедес А класа 1,6 бензин сравнително топъл двигател и доста стар акумулатор 50Ah но все още читав .
438A е първият пик
Е, значи да не се притеснявам че на дизеловата Астра първия лик скача към 580А. :lol:
Брави! Радвам се че си се сдобил с това полезно нещо.
thinkpad написа:
...Искам да взема едни да меря стартов ток на колата, да мога да хвана един проблем....
Няма да си купиш такъв уред с такива възможности. Поне не и нещо с което да измериш дори приблизително реалния стартерен ток.
По-назад съм писал че дори повечето клещи на FLUKE не го могат това.
А това FLUKE 345 е друга бира.
dtmf - специалист
Тези клещи FLUKE 345 изглеждат много добри и бързи. Мисля че само осцилоскоп с включена на входа токова сонда може да изкара подобна графика.
lubomirlz - специалист
Няма какво да крия не е тайна, спечелих го на търг от английския ибей с доставката и застраховка ми легна на 1980 лв.
Пълен комплект, книжки сертификати 2 комплекта кабели и крокодили, буквално е неразличим от нов. Доста време изкарах с едни японски антики но вече не можех да разчитам на тях та се прежалих :-D
hidrazin - майстор
lubomirlz написа:
Няма какво да крия не е тайна, спечелих го на търг от английския ибей с доставката и застраховка ми легна на 1980 лв.
Цената е добра. Също и уреда. Да си го ползваш дълго време и да ти върши все така добра работа. Честито!
Ти графиките дето давах са правени с такъв. :) Само дето го ползвам много рядко. Май само за моята кола съм го използвал. :shock:
http://forum.napravisam.bg/forum/downlo ... &mode=view
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
По-назад съм писал че дори повечето клещи на FLUKE не го могат това. :
Както и предлолагах. Но 2000лв за едно измерване идват малко множко.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: